Uusi Rovaniemi

Taksi jätti pyörätuolia käyttävän pankkiin – sai pysäköintivirhemaksun

Osuuspankki toimii väistötiloissa kävelykadun varrella. Oven eteen pääsee taksilla ainoastaan ennen kello kymmentä, jolloin pankki avautuu.

Pekka Aho
Liikennemerkki osoittaa, ettei taksilla ole asiaa kävelykadulle aamukymmennestä eteenpäin.

Liikennemerkki osoittaa, ettei taksilla ole asiaa kävelykadulle aamukymmennestä eteenpäin.

Veera Vasara

Rovaniemeläinen taksiautoilija Siiri Mänty sai pysäköintivirhemaksun, kun avusti pyörätuolissa olevaa asiakastaan pois autosta Pohjolan Osuuspankin edustalla Lordinaukiolla. Osuuspankki toimii tällä hetkellä uuden konttorin rakennustöiden ajan väistötiloissa Kalotinlinnan liikekiinteistössä Lordinaukiolla.

Oliko 50 euron pysäköintivirhemaksu tässä tapauksessa aiheellinen, Rovaniemen kaupungin pysäköinninvalvoja Aarno Välimäki?

”Kävelykadun huoltoajot rajattiin viime joulukuussa aamuun kello 6–10 välille. Liikennemerkki osoittaa tämän yksiselitteisesti, joten maksu oli aiheellinen. Aikarajoitus otettiin käyttöön turvallisuussyistä. Jos kaikkien autoilijoiden tarpeita kuultaisiin, olisi kävelykadulla jatkuva autoliikenne.”

Miten vastaavassa tilanteessa tulisi toimia, jotta taksilla pankkiin tuleva, pyörätuolia käyttävä henkilö pääsee pankkiin?

”Lähimmät paikat pysäköidä ovat Jaakonkadulla, ei siitä kovin pitkä matka pankkiin ole. Ennen kello kymmentä pankin eteen voi viedä liikuntarajoitteisen asiakkaan taksilla. Tieliikennelain mukaan huoltoajoon kuuluu asiakkaan noutaminen ja tuominen taksilla.”

Onko joulukuussa voimaan tullut huoltoajojen rajoittaminen aamuihin sujunut ongelmitta?

”Aluksi piti jonkun verran opastaa ja keskustella esimerkiksi liikkeiden tavarantoimittajien kanssa, jotka olivat tottuneet kulkemaan tietyllä aikataululla, mutta aika hyvin toiminta on tarkentunut rajoitusten mukaiseksi.”

Onko Pohjolan Osuuspankki huomioinut väistötiloissaan liikuntarajoitteiset asiakkaat, pankinjohtaja Mikko Kokkonen? Pankki avautuu kymmeneltä, jolloin huoltoajo kävelykadulla päättyy.

”Valitettava tilanne on, että väistötilamme sijaitsee kävelykadun varrella, eikä käytössämme ole tällä hetkellä lainkaan pysäköintipaikkoja asiakkaille. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Jaakonkadulla ja Maakuntakadun päässä. Yksityisenä toimijana emme valitettavasti voi vaikuttaa kaupungin pysäköintirajoituksiin.”


Kommentit (4)

  • Etelän kommentti

    Ei Rovaniemellä ole niin paljon liikennettä että Lordin aukio olisi vilkkaasti käytössä. Ja toi kielto pankin edessä pysäköinti on tyhmää koska asiakkaat pankkiin Rovanie,ellä on kuitenkin aika iäkästä-

  • Nimetön

    Taksin kuljettaja voi, asiakkaan siihen suostuessa, auttaa pyörätuoliasiakkaan pankkiin työntämällä ja hakia samoin, ei sitä autoa tarvitse sinne asti viedä, kyse on muutamasta kymmenestä metristä tässä pankin tapauksessakin. Ja samaa toivoisi muuallakin kävely- ja pyöräteillä, autot voi jättää tien varteen tai kotiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös