Uusi Rovaniemi

Suuri maalaustapahtuma juhlistaa kuvataidetta: Korundissa maalataan sisäpihalla

Korundissa maalataan rakennuksen  sisäpihan arkkitehtuurisia näkymiä.

Korundissa maalataan rakennuksen sisäpihan arkkitehtuurisia näkymiä.

Taidemaalari Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10. heinäkuuta vietetään kuvataiteen päivää. Päivän kunniaksi Korundissa voi osallistua Suureen maalaustapahtumaan.

Aloitteen valtakunnallisesta maalaustapahtumasta on tehnyt Suomen akvarellitaiteen yhdistys. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 2011 lähtien.

Korundissa piirretään ja maalataan 1930-luvulla valmistuneen rakennuksen sisäpihan arkkitehtuurisia näkymiä. Rakennus on alunperin toiminut postiautovarikkona.

Tapahtumaan osallistujat voivat käydä halutessaan ensin tutustumassa taidemuseon näyttelyihin ja saada näyttelyiden teoksista vaikutteita omaan maalaukseensa. Näyttelykäynti on maksullinen, mutta maalauspohjat ja värit ovat maksuttomia.

Sateen sattuessa maalataan sisätiloissa. Tapahtuma on avoin kaikenikäisille.

Suuri maalaustapahtuma ke 10.7. klo 11–15 Korundissa. Maksuton. Näyttelykäynti 9/7/5 e.

Kommentit (1)

  • Kaija Sälevä

    Hyvä, että asiasta kirjoitetaan, mutta olisi ollut kyllä kohtuullista, että jutussa olisi myös mainittu ne kaksi muuta paikkaa Rovaniemellä, missä tapahtuma järjestetään. Rovaniemen kotiseutumuseo mainosti omaa maalaustapahtumaansa jo ennen Korundia ja Päiväkoti Väinämöinen oli päättänyt omasta tapahtumistaan jo ennen sitä.
    Lehdistön pitäisi olla ajan hermolla. Kotiseutumuseon tapahtumasta on ollut eventti facebookissa jo pari viikkoa ja instagramissa asia on ollut toistuvasti esillä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös