Uusi Rovaniemi

Keikalla: Suomi Loven kuvauksista Kurkeen ja Euroopan kautta rapakon taa

Battle Beastista tuttu Noora Louhimo vierailee rovaniemeläispubissa kitaristin kanssa.

J. C. Halttusen ja Noora Louhimon yhteistyö yltää neljän vuoden taa. Kaksikkoa yhdistää myös Noex-yhtye.

J. C. Halttusen ja Noora Louhimon yhteistyö yltää neljän vuoden taa. Kaksikkoa yhdistää myös Noex-yhtye.

Veera Vasara

Bilemetalliksi kuvaillun Battle Beast -yhtyeen laulusolisti Noora Louhimo näkyy ja kuuluu ensi vuonna myös suositun Suomi Love -tv-sarjan studiobändissä. Perjantaina kiertueella viihtyvä laulaja poikkeaa Rovaniemellä.

Noora Louhimo, sinut löydettiin Battle Beast -yhtyeen laulajaksi vuonna 2012 Youtubea selailemalla ja parin kuukauden kuluttua kiersitkin bändin kanssa Eurooppaa. Miten kuvailisit kuluneita kuutta vuotta bändin riveissä?

– Meno on ollut hektistä ja työntäyteistä siitä lähtien. Ei ole tullut tylsää. On ollut hienoa kasvaa kyseisessä bändissä ihmisenä ja artistina. Ja vielä näiden yli kuuden vuoden jälkeenkin tuntuu, kuin siitä olisi vain hetki, kun hyppäsin tähän junaan. Koen, että olemme vielä menestystarinamme alussa ja on mahtavaa olla mukana rakentamassa sitä.

Mitä bändille kuuluu tällä hetkellä, entä mitä on suunnitelmissa tulevalle vuodelle?

– Olemme juuri julkaisseet ensi vuoden Suomen-konsertit, kevään kuuden viikon mittaisen Euroopan-kiertueen sekä syyskuussa starttaavan Pohjois-Amerikan-kiertueen. Uusi albumimme alkaa olla viimeistä vaille valmis ja julkaistaan ensi vuonna ennen Helsingistä alkavaa Suomen-kiertuetta. Olen entistä enemmän innoissani uudesta tuotannostamme: olemme tehneet entistä isompaa musiikkia ja siihen valmistelemme tietysti sopivaa show'takin.

Esiinnyt perjantaina duo-kokoonpanolla Rovaniemellä. Millainen kokoonpano on kyseessä ja minkälaista musiikkia esitätte?

– Noora Louhimo Duo, jatkossa Louhimo/Halttunen-duo, sisältää minun lisäkseni J. C. Halttusen, joka on mielestäni Suomen yksi parhaimpia kitaristeja. Yhteistyömme alkoi nelisen vuotta sitten. Ohjelmistomme on rock- ja hevipainotteinen ja mukana on niin minun, J. C.:n, kuin Battle Beastin tuotantoa sekä muiden tunnettujen artistien ja bändien musiikkia.

J. C. kuuluu myös minun omaan Noex-bändiini, jonka debyyttialbumi julkaistaan vuonna 2020.

Millä mielin saavut pohjoiseen, onko Rovaniemi sinulle entuudestaan tuttu kaupunki?

– Olen käynyt Rovaniemellä pari kertaa Battle Beastin kanssa keikoilla ja kokemukseni paikallisista ihmisistä on ollut lämmin ja ihanan vastaanottavainen. Omat sukujuurenihan ovat Oulussa, joten olen aina pitänyt pohjoissuomalaisista. Ihanaa siis tulla keikalle pitkästä aikaa Rovaniemelle!

Elokuussa sinut kutsuttiin mukaan Suomi Loven studiobändiin sarjan viidennelle tuotantokaudelle. Syksyn ja talven aikana kuvattavat jaksot nähdään alkuvuodesta 2019. Oletko musiikillisesti solahtanut sujuvasti metallin maailmasta studiobändin riveihin?

– Lähtökohtaisestihan metallimusiikki on viimeisin aluevaltaukseni laulajana. Juureni ovat blues/jazz/rock/pop/classical-puolelta, joten itse asiassa Suomi Lovessa pääsen palaamaan omille juurilleni ja käyttämään ääntäni monipuolisesti. Samalla toki muukin kansa näkee ja kuulee monipuolisuuteni laulajana.

On suuri ilo ja kunnia tehdä töitä Suomiloven huippumuusikoiden ja koko tuotantoryhmän kanssa, etenkin kun viides tuotantokausi kuvataan kotikaupungissani Tampereella.

Noora Louhimo Duo pe 9.11. klo 22.30 Paha Kurki Rockhousessa. Vapaa pääsy.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös