Uusi Rovaniemi

Suomen laajin kansalaiskeskustelu rantautuu Rovaniemelle: Miten tasataan eriarvoisuutta ja mitä on hyvä elämä?

Raija Suopajärvi
Suomen laajin kansalaiskeskustelu rantautuu Rovaniemelle: Miten tasataan eriarvoisuutta ja mitä on hyvä elämä?

Rovaniemellä keskustelun alustaa Lapin Kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki.

Koko maan kattava kansalaiskeskustelujen kiertue Suomen askeleet saapuu Rovaniemelle keskiviikkona. Lapin ammattikorkeakoulun isännöimässä tilaisuudessa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

Teemoihin johdattelee asiantuntijan alustus ajankohtaisista ilmiöistä, joten ennakkovalmistautumista ei tarvita. Alustajana toimii Lapin Kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki. Menetelmänä on World Cafe -pöytäkeskustelu, jossa huolehditaan, että jokaisen ajatus kuullaan.

Tilaisuuksiin haetaan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta ja ikäryhmistä. Kasvokkain kohtaamisella rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa ja kannustetaan yhteisten päämäärien löytämiseen ja toisten kuuntelemiseen.

Kaikille avoimia ajatuspajoja pidetään maalis-toukokuussa 35 paikkakunnalla Suomessa ja ulkosuomalaisille Espanjan Fuengirolassa.

Keskustelujen ideat julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään heinäkuussa Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikkakuntien nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -juhlavuoden hanketta, jota koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura (KVS). Hanke kuuluu Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmaan.

Kansalaiskeskustelu ke 22.3. klo 13–16 Lapin AMK:n Ravintola Tekuilassa, Jokiväylä 11 B. Ilmoittautuminen 100askelta.fi/suomen-askeleet tai www.lapinamk.fi tai 040 524 9836/Heli Lohi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös