Uusi Rovaniemi

Suojeltu puu kannattelee tykkykuormaa tien päällä Muurolassa – "Yksi tuulilasi on särkynyt"

Puussa on kyltti, jonka mukaan se on suojeltu. Kaupungin kunnossapito selvittää, mitä vaaranpaikalle voi tehdä.

Anneli Kangas
Muurolalainen Anneli Kangas lähetti puusta kuvan Uuteen Rovaniemeen. Kangas kertoo sattuneensa viime vuonna paikalle, kun lumikuorma oli pudonnut autoilijan tuulilasin päälle. "Onneksi siinä ei ollut tullut ketään vastaan", Kangas sanoo.

Muurolalainen Anneli Kangas lähetti puusta kuvan Uuteen Rovaniemeen. Kangas kertoo sattuneensa viime vuonna paikalle, kun lumikuorma oli pudonnut autoilijan tuulilasin päälle. "Onneksi siinä ei ollut tullut ketään vastaan", Kangas sanoo.

Tiia Haapakangas

Muurolan Totontien varressa on ilmeisen vanha mänty, jonka suuri oksa kurkottaa suoraan tien päälle. Lumikuormaa kantava oksa on aiheuttanut tiettävästi ainakin yhden vaaratilanteen.

– Yksi tuulilasi on särkynyt, kun lunta putosi siihen, kaupungin kunnossapitopäällikkö Antti Karjalainen sanoo.

Karjalaisen mukaan urakoitsijan kanssa on sovittu, että tien päälle kurottuvaa oksaa lyhennetään, mutta työ on ilmeisesti vielä tekemättä. Mutkan matkaan tekee se, että puussa olevan kyltin mukaan se on suojeltu. Puu on aivan tien vieressä eli kaupungin maalla.

– Tätä pitää nyt selvittää. Jotainhan sille on tehtävä, Karjalainen sanoo.

Kaupungin metsätalousinsinööri Kari Lukkarinen kertoo kuulleensa, että puu olisi suojeltu, mutta hän ei ole saanut selville, miten ja milloin päätös on tehty.

– Mitään dokumenttia en ole siitä nähnyt, hän sanoo.

Tiedätkö puun suojelusta?

Jos sinulla on tietoa Totontien varrella olevan männyn suojelusta, voit kertoa tietosi meille osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.


Kommentit (3)

  • Selkeä ratkaisu

    Poronomistajia mukaellen: Kumpi oli ensin, puu, vai tie? Myöhemmin tullut väistyy.

  • Nb21

    Juu, tuohon kun tilaat ajoneuvon, jossa tikkaat tai nostolaite, puhdistamaan oksat, lasku on herkästi nelinumeroinen ts. tähän on tultu. Siis nurin. Vaarantaahan puu liikennettä talviaikaan. Eihän se ole enää sama puu, jos massiivinen oksa kuohitaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös