Uusi Rovaniemi

Sesongin sankarit: Mansikkahilloleivällä uuteen työpäivään

Italialainen juristi menetti sydämensä Lapin-matkailulle, vaihtoi alaa ja kotiutui Rovaniemelle.

Jussi Leinonen
Andrea Cammisuli on kotoutunut Rovaniemelle Italian alppimaisemista.

Andrea Cammisuli on kotoutunut Rovaniemelle Italian alppimaisemista.

Veera Vasara

Aamulla... hyppäsin sängystä ylös heti, kun herätyskello soi. Laitoin kahvikeittimen päälle, voitelin leivän mansikkahillolla. Italialainen veri soljuu minun kehossani, joten makea aamiainen on aina ruokalistallani.

Työpäiväni... alkoi aamukahdeksalta: asiakkaat olivat pian tulossa, joten toimiston täytyi olla nätti ja mukava heille. Kahvikuppi pöydällä tuo energiaa koko päiväksi. Kun tekee töitä matkailualalla Lapissa, talvella tietää kyllä milloin työvuoro alkaa, mutta päättymisen ajankohta on aina arvoitus.

Luin... paljon sähköposteja eri kielillä. On mukavaa, kun töissä voi olla tekemisissä monien eri kulttuurien kanssa. Sillä tavalla voin oppia joka päivä jotakin uutta.

Tapasin... monia eteläeurooppalaisia perheitä, jotka nauttivat lomastaan Rovaniemellä. Vastasin heidän kysymyksiinsä ja kerroin kuinka kiva on asua Lapissa ympäri vuoden.

Nauroimme... paljon yhdessä: päivä sujuu nopeammin ja antoisammin, kun tykkää siitä, mitä tekee ja voi tehdä sen hymyillen.

Iltapäivä... saapui nopeasti. Kun työvuoro oli ohi, otin työvaatteet pois. Seuraava pysähdys oli kuntosalilla. Tykkään käydä salilla töiden jälkeen. Vaikka väsyttäisi, terveelliset elämäntavat ovat minulle tärkeitä. Päivä päättyi kotona, jossa voin rentoutua ja valmistautua uuteen päivään.

Parasta työssäni... on se, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluumme ja lähtevät takaisin koteihinsa matkalaukut täynnä unohtamattomia elämyksiä.

Perheeni... asuu Pohjois-Italiassa pienessä kylässä vuoristoalueella. Sieltä muutin Lappiin elokuussa 2015.

Rovaniemelle... tulin opintojen vuoksi ja rakastuin heti alueeseen ja sen luontoon. Olen onnekas, koska löysin töitä koko ajan kasvavalta alalta: matkailusta.

Matkailu... oli minulle tuntematon ammatti ennen tuloani Lappiin. Italiassa valmistuin lakimieheksi ja työskentelin monissa eri työpaikoissa, mutta en ikinä matkailualalla. Heti ensimmäisenä sesonkina rakastuin matkailuun ja ymmärsin, että tämä voisi olla minulle paras ala. Näin sain mahdollisuuden rakentaa elämäni ja kotiutua Rovaniemelle.

Harrastuksista... puhuttaessa, matkustaminen on minun suosikkini. Heti kun saan muutamia päiviä vapaaksi, ostan lentoliput maahan, jossa en ole käynyt aikaisemmin.

Tulevaisuudessa... en tiedä vielä mitä tekisin. Monet asiat on vielä löydettävä ja monissa paikoissa on käytävä, mutta varmaankin Rovaniemestä tulee kotini.

Rakastan... tehdä ruokaa, syödä ja olla yhdessä ystävieni kanssa. Minulle on tärkeää nauttia jokaisesta hetkestä elämässä hyvässä seurassa.

Nukkumaan mennessä... suljen silmäni ja muistelen päivän parhaita hetkiä, ja toivon, että huominen päivä on jopa kauniimpi.

Sesongin sankarit on Uuden Rovaniemen juttusarja, jossa rovaniemeläiset matkailualan työntekijät täydentävät toimituksen laatimia lauseenaloituksia sähköpostin välityksellä.

Andrea Cammisuli

30-vuotias, kotoisin Italian Majanosta.

Muutti Rovaniemelle nelisen vuotta sitten.

Työskentelee asiakaspalvelupäällikkönä Safartica oy:ssä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös