Uusi Rovaniemi

Sesongin sankarit: Aamiaisvastaavan herätyskello kilahtaa neljältä

Päivän ensimmäinen ateria on kiireisintä aikaa hotellissa: kaikki talon asiakkaat palvellaan muutamassa tunnissa.

Pekka Aho
Kiire hellittää, kun aamisaika päättyy. Asiakkaiden päivärytmi jaksottaa Kaisu-Leena Tervon työpäivää.

Kiire hellittää, kun aamisaika päättyy. Asiakkaiden päivärytmi jaksottaa Kaisu-Leena Tervon työpäivää.

Veera Vasara

Aamulla... muu perhe nukkuu vielä, kun suljen ulko-oven ennen aamuviittä, hyppään pyörän selkään ja poljen Jätkänkynttilän kautta kohti Vaakunaa. Näin aamuvarhaisella ei juuri muita kulkijoita näy.

Työpäiväni alkoi... yörespan keittämällä aamukahvilla. Samalla käyn läpi tulevan päivän varaukset.

Ärsyynnyin... kun illalla tuli viesti, että työpaikan tiskikone on rikki. Ja hotelli täyteen varattu. Onneksi esimieheni oli illan aikana järjestänyt meille aamuksi tiskaajan.

Nukkumaan mennessä... tarkistan aina, että kello on varmasti herättämässä aamulla kello neljä ja laitan pään tyynyyn. Aikaiset aamuherätykset takaavat unen tulon hyvissä ajoin illalla.

Rovaniemellä… matkailun vaikutus näkyy selkeästi katukuvassa. Turismi tuo kansainvälistä meininkiä kaupunkiin.

Matkailu… on merkittävä elinkeino Rovaniemelle ja työssäni se näkyy eri kansallisuuksien kirjona. Napapiirin ihmeet kiehtovat matkailijoita ympäri maailmaa.

Kiire… vähenee, kun aamupala-aika on ohi. Lyhyessä ajassa palvelemme kaikki hotellin asiakkaat.

Työpäivät… kuluvat nopeasti ja ovat vaihtelevia. Vuoroja on sekä keittiössä että salilla, kokousten hoitamista ja raaka-ainetilausten tekoa.

Joulu... on hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa, mutta meille matkailun parissa työskenteleville se on kiireisintä sesonkia. Joulunaika on muutoin tunnelmallista ja ympärillä näkee paljon iloisia kasvoja.

Päädyin... matkailualalle sattuman kautta. Suunnitelmissa oli pitää välivuosi opiskelusta työn parissa, mutta silloinen työkaveri näki ilmoituksen avoimista opiskelupaikoista tarjoilijalinjalle ja sille tielle jäin. Lisäopinnot jatkuivat matkailualalla.

Lapin luonto… jaksaa yllättää. Yhä edelleen jaksan ihmetellä revontulia, talven sinisiä hetkiä, tykkylumipuita, kesän valoisuutta vaikka olen koko ikäni Lapissa asunut.

Asiakkaat… vaihtuvat päivittäin ja kansainvälisyys näkyy erilaisina toiveina ja tarpeina. Meidän on osattava varautua erityistoiveisiin; joskus se on riittävä määrä kuumaa maitoa, toisille erikoiskahveja.

Raskainta työssäni… on välillä tunne, että kaksi kättä ei riitä ja pitäisi olla monessa paikassa yhtä aikaa. Kiireessä tuntee välillä itsensä riittämättömäksi.

Koen palkitsevana… asiakkaalta tulleen kiitoksen, kun tiimimme onnistuu palvelussa.

Parasta työssäni… ovat vaihtelevat päivät ja erilaisten asiakkaiden kohtaaminen. Joka päivä tapahtuu jotakin mieleenpainuvaa ja asiakkaan voi yllättää pienellä teolla.

Juttusarjassa rovaniemeläiset matkailualan työntekijät täydentävät toimituksen laatimia lauseenaloituksia sähköpostin välityksellä.

Kaisu-Leena Tervo

46-vuotias. Kotoisin Sallasta, muuttanut Rovaniemelle 1990-luvun alussa.

Työskentelee aamiaisvastaavana Original Sokos Hotel Vaakunassa Rovaniemellä.

Perheeseen kuuluvat: mies, kolme lasta ja kolme kissaa.

Harrastukset: crossfit ja juokseminen omaksi iloksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös