Uusi Rovaniemi

Saarenputaan päiväkoti palkittiin ympäristötyöstä

Lapset ovat aktiivisesti mukana Saarenputaan päiväkodin Vihreä lippu -toiminnassa.

Lapset ovat aktiivisesti mukana Saarenputaan päiväkodin Vihreä lippu -toiminnassa.

Vihreä lippu -ympäristöohjelma on myöntänyt Saarenputaan päiväkodille Kestävän tason tunnustuksen vuosia kestäneestä suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä. Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka toimii 68:ssä eri maassa ympäri maailman.

Ympäristökasvatus ja ympäristön huomioiminen arjen käytännöissä ja valinnoissa ovat muodostuneet Vihreän lipun myötä vuosien saatossa kiinteäksi ja pysyväksi osaksi Saarenputaan päiväkodin toimintaa. Päiväkodissa teemoina ovat olleet vesi, terveellinen elämä ja jätteiden vähentäminen. Lasten kanssa on opeteltu kierrättämään jätteitä ja järjestetty erilaisia kirpputoreja yhdessä vanhempien kanssa.

Vihreän lipun yksi keskeinen tavoite on lisätä me-henkeä ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Päiväkodissa järjestettiin muun muassa yhteistyössä Residuumin kanssa perheille liikunnallinen kevätjuhla Saarenkylän urheilukentällä. Residuumista on myös käyty lapsiryhmissä opastamassa lapsia jätteiden lajitteluun.

Lapset ovat päiväkodin aikuisten rinnalla Vihreä lippu -toiminnassa aktiivisia vaikuttajia ohjelman päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa ja tulosten arvioinnissa. Saarenputaan päiväkodilla kokoontuu säännöllisesti lasten ympäristöraati, jossa on jäseniä kaikista päiväkotiryhmistä.

Pienten ryhmissä uusia asioita opetellaan yhdessä tuttujen aikuisten kanssa. Näin lapset saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta.

Vihreä lippu -toiminnan myötä lapset ovat innostuneet kestävän tulevaisuuden rakentamisesta uusien taitojen, oivallusten ja elämysten kautta.

Saarenputaan päiväkoti on osallistunut Vihreä lippu -ympäristöohjelmaan vuodesta 2012 lähtien. Aluksi ohjelmaa toteutettiin Syväsenvaaran päiväkodissa yhdessä Syväsenvaaran koulun kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös