Uusi Rovaniemi

Rovaniemi esitellään huhtikuun Milan Design Weekilla arktisena muotoilun pääkaupunkina

Kuura-näyttelyyn voi tutustua Lapin yliopiston galleriassa.

Kuura on Lapin yliopiston opiskelijoiden taidonnäyte.

Kuura on Lapin yliopiston opiskelijoiden taidonnäyte.

Tiia Haapakangas

Rovaniemi esitellään huhtikuussa Milanossa arktisena muotoilun pääkaupunkina, kun arktista muotoilua esittelevä Kuura-näyttely pystytetään muotoilutapahtuma Milan Design Weekille.

Kuura-näyttelyyn voi tutustua makupaloina 14.2. asti Lapin yliopistolla Galleria Hämärässä.

Kuura on projekti, jonka tavoitteena on tuoda esille Rovaniemen kaupungin Arctic Design Capital -tavaramerkkiä, Arctic Design Shopin muotoiluyrityksiä sekä Lapin yliopistoa. Arktista muotoilua esitellään tehdasmaisessa loft-henkisessä myyntinäyttelytilassa design-viikolla.

Projekti on Lapin yliopiston ja Rovaniemen kaupungin yhteistyö. Tilan ja näyttelyn suunnittelevat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kolmannen vuoden opiskelijat.

– Kuura antaa kävijöilleen mahdollisuuden kokea arktinen kauneus interaktiivisten elementtien ja innovatiivisen suunnittelun kautta, kuvailee Kuuran projektipäällikkö Siru Pelttari.

Näyttelyssä on käytetty luonnonmateriaaleja, suuria kangaspintoja ja muun muassa lisätyn todellisuuden elementtejä. Messuosastolla esiteltävät tuotteet ovat Arctic Design Shopin tuotevalikoimaa.

Milano Design Weekiä markkinoidaan maailman suurimpana muotoilun messutapahtumana. Kuura-näyttely on esillä Milanossa 9.–14.4., ja se sijoittuu Isola Design Districtin alueelle, jonka ydinajatuksena on tarjota näkyvyyttä kansainvälisille, uusille suunnittelijoille.

Kuura-näyttely to 14.2. asti galleria Hämärässä, Lapin yliopiston F-siipi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös