Menestystuotteeksi osoittautunut Suomen museoiden yhteinen Museokortti rikkoi jälleen viime vuonna kävijäennätyksen.

Museoviraston vuoden 2018 museotilastojen mukaan Suomen ammatillisissa museoissa kävi yli 7,1 miljoonaa kävijää. Museoiden kävijämäärät ovat kasvaneet yli kolmanneksella Museokortin käyttöönoton vuonna 2015 jälkeen.

Rovaniemen taidemuseossa museokorttikävijät ovat lisääntyneet niin ikään vuosi vuodelta, ja se piti sijansa Lapin suosituimpana museokorttikohteena myös vuonna 2018.

Toiseksi suosituin kohde löytyy myös Rovaniemeltä: Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskuksen tiedekeskus Arktikumissa. Kolmanneksi eniten Museokortilla vierailtiin Saamelaismuseo Siidassa Inarissa.

– Rovaniemen taidemuseon laadukkaat ja ajankohtaiset sisällöt kiinnostavat sekä rovaniemeläisiä että matkailijoita, kertoo intendentti Riitta Kuusikko.

Rovaniemen taidemuseo on ollut museokorttikohde alusta alkaen. Se on tuonut uusia asiakkaita ja madaltanut kynnystä piipahtaa näyttelyissä. Museokortilla pääsee myös taidemuseon oheistapahtumiin, kuten luennoille ja opastetuille kierroksille.

Tällä viikolla taidemuseo sai jatkoaikaa päättymässä olleelle, Alaskan alkuperäiskansojen taidetta esittelevälle Place of Origin -näyttelylle. Se on esillä 9.6. saakka.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös