Uusi Rovaniemi

Rovaniemen kulttuuritalo Wiljami siivottiin perusteellisesti – "Siellä oli valtavasti pölyä"

Kulttuuritalon sisäilma parani huomattavasti kunnon siivouksen myötä.

Jussi Leinonen
Nämäkin verhot pestiin, kun kulttuuritalo Wiljami siivottiin perusteellisesti alkuvuodesta. Arkistokuva Lapin ylioppilasteatterista, joka on yksi talon pääkäyttäjä.

Nämäkin verhot pestiin, kun kulttuuritalo Wiljami siivottiin perusteellisesti alkuvuodesta. Arkistokuva Lapin ylioppilasteatterista, joka on yksi talon pääkäyttäjä.

Tiia Haapakangas

Sisäilmaongelmien vuoksi vuodenvaihteessa suljettu Kulttuuritalo Wiljami otettiin uudestaan käyttöön viime viikolla. Sulun aikana talo siivottiin perusteellisesti ja sieltä purettiin joitakin rakenteita, kertoo talon omistavan Kansantalo oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Rapo.

– Sinne kun sisälle menee, huomaa kyllä, että ilma on aivan erilainen Rapo sanoo.

Vuodenvaihteessa tehdyssä sisäilmatutkimuksessa huomattiin muun muassa asbestia ja pölyä.

– Sehän on rakennettu 1948 eikä ainakaan vuosikymmeniin ole tehty perusteellista siivousta. Siellä oli valtavasti pölyä, jota oli kertynyt pattereihin ja niiden väleihin, penkkeihin, johtotelineisiin ja vaikka mihin.

Ennen siivousurakkaa teatterisali tyhjennettiin ja lavarakenteita purettiin ja asbestipölyn lähteet poistettiin. Sen jälkeen tilat siivottiin perusteellisesti ja muun muassa verhot pestiin.

Harri Rapo kertoo, että taloon on tehty Kotiseutuliitolta saaduilla avustuksilla pieniä remontteja, kuten invahissi. Uusin avustus on inva-wc:n rakentamiseen. Seuraavaksi remonttivuorossa ovat ainakin aula ja teatterisalin penkit. Myös isompaan remonttiin on toiveissa saada jossain vaiheessa avustus.

– Perusrakennehan talossa on hyvä eikä siinä ole kosteusongelmaa, Harri Rapo sanoo.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Käyttäjien toimintaan kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta siellä sisätiloissa ei käytetä mitään päihde-tai huumausaineita, tätäkin on tapahtunut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös