Neljässä rovaniemeläiskoulussa opiskellaan tänä syksynä väistö- tai lisätiloissa.

Ounasrinteen koulu (1.–6.-luokat) jatkaa syyslukukauden loppuun Kairatie 75:ssä, ja vuodenvaihteessa muutetaan uuteen kouluun Ounasrinteelle. Koulu muuttuu yhtenäiseksi peruskouluksi elokuussa 2017 eli nykyisistä kuudesluokkalaisista alkaen myös yläluokat käydään Ounasrinteen koulussa.

Ounasvaaran koulun 2. ja 3.-luokkalaiset opiskelevat vielä vuoden vanhan Katajarannan koulun tiloissa. Sen jälkeen kaikki koulun 1.–9.-luokkalaiset opiskelevat remontoiduissa Ounasvaaran peruskoulun tiloissa (ent. Ounasvaaran yläaste ja lukio).

Ounasjoen peruskoulun alakoululaiset jatkavat opiskelua väliaikaisessa "viipalekoulussa" Sinetässä ja yläkoululaiset Napapiirin yläasteella. Uusi koulu valmistuu Sinettään mahdollisesti elokuussa 2018.

Tilanpuutteesta kärsivän Ylikylän koulun kuudesluokkalaiset opiskelevat edelleen Kairatie 75:ssä. Vaaranlammen koulu taas muuttaa tarvittaessa väistötiloihin syyslukukauden lopussa sisäilmaongelmien takia.

Uutena, yksityisenä kouluna Rovaniemellä on aloittanut Rovaniemen kristillinen koulu, joka toimii alkuun kotikouluna. Koulussa on tänä lukuvuonna yksi 3.–4.-luokka, jossa on viisi oppilasta. Kaksi koulua puolestaan lakkautettiin viime keväänä, Muurolan lukio ja Oikaraisen koulu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös