Uusi Rovaniemi

Rovaniemen ja Tapionkylän väli saa uuden päällysteen kesällä

Jussi Leinonen
Rovaniemen ja Tapionkylän väli saa uuden päällysteen kesällä

Ounasjoentien Itäpuolentie saa kesän aikana uuden päällysteen Rovaniemen ja Tapionkylän välille.

Urakan hoitaa Skanska. Yhtiön on sopinut Lapin ely-keskuksen kanssa suuresta tienpäällystysurakasta, johon kuuluu 21 kohdetta. Kohteet painottuvat Ylä-Lappiin ja Rovaniemen seudulle. Päällystettävää tietä on yhteensä noin 88 kilometriä. Suurimpia kohteita ovat Itäpuolentien lisäksi Kaamasen ja Kielajoen sekä Nuorpiniemen ja Kaavan väli. Päällystystyöt alkavat kesäkuussa ja urakka valmistuu syyskuussa.

”Työt aiheuttavat hetkellisiä liikenteen pysähtymisiä ja nopeusrajoitusten alentamista. Työt pyritään luonnollisesti tekemään niin, että haitta tienkäyttäjille olisi mahdollisimman vähäinen”, Skanska Asfaltti Oy:n tuotantopäällikkö Vesa Räme sanoo.

Urakassa tehdään perinteistä päällystämistä ja MPKJ-käsittelyä. Lisäksi parannetaan rakenteita sekoitusjyrsinnällä, kantavan kerroksen lisäämisellä ja teräsverkolla.

”MPKJ-menetelmällä urautunut päällyste kuumajyrsitään urien pohjan tasoon ja alusta tasataan jyrsityllä massalla. Tasatulle kuumalle alustalle levitetään välittömästi uusi päällyste”, Räme kertoo.


Kommentit (2)

  • Escort Redline Euro

    Minusta tuo tie on hyvässä kunnossa. Hyvä on karstoja puhdistella. Voisi laittaa vaikka liukusorapinnalle, siinä ne taidot punnitaan. Hanaa!

  • Tekohampaat meinaa töyssyissä suusta tippua

    ”Ounasjoentien Itäpuolentie”?

    Vaihtuuko tien nimikin, kun se päällystetään? Kyseinen tien runko tarvitsisi kunnon korjauksen ennen päällystämistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös