Uusi Rovaniemi

Rovaniemellä kerätään nimiä vetoomukseen: tavoitteena saada Hannu Ovaskainen pois teatterin hallituksesta

Jussi Leinonen
Rovaniemellä kerätään nimiä vetoomukseen: tavoitteena saada Hannu Ovaskainen pois teatterin hallituksesta

Keskustan valtuustoryhmälle suunnatun vetoomuksen tavoitteena on saada Hannu Ovaskainen pois Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksesta.

Rovaniemellä kerätään nimiä vetoomukseen, jossa toivotaan työrauhan palauttamista Rovaniemen Teatteriin. Vetoomus on suunnattu Rovaniemen keskustan valtuustoryhmälle ja sen tavoitteena on saada keskusta vaihtamaan edustajansa Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksessa ja siten Kari Väänänen jatkamaan teatterin taiteellisena johtajana.

"Tilanne on se, että vastakkain ovat käytännössä Hannu Ovaskainen keskustan edustajana Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksessa ja toisaalta lähes koko muu hallitus sekä Rovaniemen teatterin henkilökunta", vetoomuksessa todetaan.

Tilanteen johdosta teatterin johtaja Kari Väänänen on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen.

Vetoomuksessa pyydetään keskustan valtuustoryhmän jäseniä arvioimaan tilannetta Rovaniemen kaupungin poliittisina päättäjinä. Valtuutetuilta kysytään, ovatko he omalta osaltaan valmiita kantamaan poliittisen vastuun siitä, että Rovaniemen teatteri menettää teatterinjohtajansa.

Vetoomukseen on kerätty nimiä sekä paperilla että adressit.com-sivustolla. Kerääjien mukaan vetoomuksen on tähän mennessä allekirjoittanut 729 henkilöä.


Lue myös nämä


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Erikoista järjenjuoksua adressin perustajilta. Kaupunki ja teatteri jo palaveerasivat asiasta ja toivoivat nyt työrauhaa. Vetoomus sitä ei ainakaan tuo, aivan päinvastoin. Pikkurillipystyiset kylddyyri-ihmisetkö nyt riehuvat barrikadeilla, kun “huonompi väki” tohtii kajota heidän hiekkalaatikkoonsa? Hiukan moniäänisyyttä tähän jupakan uutisointiin. UR alkaa kohta muistuttaa Yleä yksipuolisuudessaan.

    P.S. Teatteri kuuluu kategoriaan “nice-to-have” jos varaa on, toisin kuin puolustusvoimat, jotka ovat yhteiskuntamme varjelijat mahdollisen kriisin koittaessa.

  • Ihmettelevä

    Ihmetyttää Kari Väänäsen lehtilausunto. Hän kertoi hankkineensa lääkärintodistuksen, ettei käytä alkoholia liikaa. Mie en oikein usko, että kukaan lääkäri tällaisia lääkärintodistuksia antaa. Ahti Karjalaisenkin oli mentävä Sveitsiin, että sentapaisen sai.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös