Uusi Rovaniemi

Rovaniemellä kehitetty mobiilisovellus vie metsätiedon pariin

Suomen metsäkeskuksessa Rovaniemellä on kehitetty uudenlainen mobiilipalvelu metsistä ja metsätaloudesta kiinnostuneille. Metsäinen-mobiilisovellus johdattaa älylaitteiden käyttäjät metsäisen tiedon pariin.

Sovellus sisältää tietopankin, joka tarjoaa perustietoa metsistä ja metsätaloudesta sekä perehdyttää lukijaansa käytännönläheisesti metsien käytön ja hoidon perusteisiin. Mobiilisovelluksen käyttäjä voi tutustua älypuhelimellaan helposti esimerkiksi metsän kasvatustapoihin tai selvittää, mitä tarkoitetaan talousmetsän luonnonhoidolla.

Metsäkeskuksen asiantuntijat ovat koostaneet tietopankin sovellukseen Tapion Metsänhoidon suositukset –teoksen pohjalta.

"Uusi mobiilisovellus tuo metsätiedon lähemmäs meitä kaikkia. Aiemmin tällaista palvelua ei ole ollut käytettävissä. Metsäinen tieto kulkee nyt näppärästi älylaitteen mukana. Sovellus mahdollistaa uuden tavan oppia metsäasioita tai kerrata jo oppimaansa", kertoo Mobiilisti metsään -hankkeen projektipäällikkö Jonna Kokko Suomen metsäkeskuksesta.

Metsäinen-mobiilisovelluksessa on tietopankin lisäksi tapahtumakalenteri, johon on poimittu Lapin luontoon ja metsiin liittyviä ajankohtaisia tapahtumia. Tapahtumakalenterista näkee muun muassa Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton järjestämiä tapahtumia.

Sovelluksen Luontopolut-osiossa, joka avautuu syksyn aikana, käyttäjä voi seikkailla Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä mobiililuontopoluilla. Luontopolut on tuotettu yhteistyössä paikallisten oppilaitosten, yhdistysten ja metsätoimihenkilöiden kanssa. Poluilla on monenlaista tehtävää ja elämyksiä kaikenikäisille.

Metsäinen-mobiilisovellusta käytetään Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteilla. Maksuttoman sovelluksen voi ladata Google Play –sovelluskaupasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös