Rovaniemen kaupunki juhlistaa satavuotiasta Suomea paitsi omilla arvokkailla tilaisuuksillaan myös osallistumalla valtakunnallisiin itsenäisyyspäivän tempauksiin.

Juhlinta aloitetaan jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta. Kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Kahvita, liputa ja valaise -tempaukseen järjestämällä työntekijöilleen kahvitilaisuuden kirjastolla ja kannustaa muitakin työyhteisöjä kahvittelemaan yhdessä.

Suomen lippu nousee salkoon kaupungintalolla ja Lappia-talolla itsenäisyyspäivän aattoiltana. Juhlaliputus jatkuu yön yli itsenäisyyspäivän iltaan asti. Lippu valaistaan pimeän ajaksi.

Kahvita, liputa ja valaise -tempaukseen kuuluu myös keskeisten kohteiden valaiseminen sinivalkoisin värein. Rovaniemen kaupungintalo, Lappia-talo, kirkko ja Lapin kuntoutuksen toimipiste valaistaan itsenäisyyspäivän aattona kello 18, ja juhlavalaistus jatkuu itsenäisyyspäivän iltaan saakka. Lappia-talon Hallituskadun puoleisten toimistohuoneiden seinään ilmestyy myös valoinstallaatio.

Osana itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia rovaniemeläiset ovat myös valmistaneet yhteisöllisissä seppeletalkoissa havuseppeleitä laskettavaksi jokaiselle sankarihaudalle Rovaniemellä.

Itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille järjestetään erityinen kunniavartio, missä haudoilla seisoo vartiossa samanikäinen henkilö kuin vainaja oli kuollessaan. Arvokkaaseen juhlavuoden tekoon kaupunkilaisia on innostanut mukaan rovaniemeläinen Joni Ylinampa. Seppeltalkoita ja kunniavartioita järjestetään ympäri Suomea.

Kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Lappia-talolla 6. joulukuuta. Juhla alkaa yhteisellä kahvittelulla klo 11.30 ja jatkuu Tieva-salissa klo 12.30. Jos saliin ei enää mahdu, voi ohjelmaa seurata myös screeniltä Lappia-talon ravintolasta käsin.

Tämän vuoden juhlapuheen pitäjänä kuullaan Visit Rovaniemen toimitusjohtajaa Sanna Kärkkäistä. Juhlassa kuullaan myös tarinointia Lapin legendaarisimmalta tarinaniskijältä Nätti-Jussilta.

Ohjelman kruunaa Sibeliuksen Finlandia, jonka esittää pianisti Anna Laakso yhdessä Lapin kamariorkesterin, Lapin lauluveikkojen, Seitakuoron ja Rovaniemen koulujen Suomi 100 -lastenkuoron kanssa.

Itsenäisyyspäivän ohjelma: www.rovaniemi.fi


Kommentit (1)

  • Jasna

    Mitenkäs Rovaniemi muistaa veteraanejaan jotka elävät vielä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös