Uusi Rovaniemi

Rovaniemeläisyrittäjä helpottaa autonomistajan arkea – Harri Lehtinen, 33, elättää itsensä käyttämällä muiden autoja katsastuksessa

Lehtinen palauttaa auton leiman kera takaisin omistajalle

Pia Jokela
Rovaniemeläisyrittäjä helpottaa autonomistajan arkea – Harri Lehtinen, 33, elättää itsensä käyttämällä muiden autoja katsastuksessa

Täällä taas. Katsastuspisteen Tuomas Karjalaiselta (vas.) mahdollista vikalistaa tai leimaa odotellessaan Harri Lehtinen voi käydä juomassa kahvit ”toimistossaan” Pörhön Shellillä tai seurata katsastusoperaatiota.

Pia Jokela

Rovaniemeläinen Harri Lehtinen on jälleen Alakorkalontien Katsastuspisteen Tuomas Karjalaisen puheilla. Vuorossa on tämän viikon kolmas katsastettava ajopeli, joka ei tälläkään kertaa ole miehen oma.

Omalla työurallaan muun muassa rekkaa ja metsäkonetta ajanut Lehtinen on päättänyt työllistää itsensä käyttämällä rovaniemeläisten autoja katsastuksessa ja tarvittaessa myös huollossa.

Palveluun kuuluu, että auto palautuu takaisin omistajalleen katsastusleiman kera ja usein myös pestynä. Myös päästömittaus sisältyy hintaan.

”Ideani avaimet käteen -palvelusta alkoi kypsyä, kun helsinkiläinen tuttavani kertoi pääkaupunkiseudulla toimivasta vastaavasta palvelusta”, Lehtinen kertoo.

”Kehäkolmosen uraihmiset ovat ottaneet palvelun innolla vastaan, sillä omalla autollaan voi ajaa vaikka lentokentälle, lähteä bisnesmatkalle sekä palatessa istua vastapestyn ja katsastetun auton ratin taakse.”

Nykypäivän kiireiset lappilaiset mielessään Lehtinen perusti huhtikuussa 2017 yrityksensä Autopalvelu Lehtisen.

”Halusin nyt 33-vuotiaana itselleni vaihteeksi sellaisen työn, jossa saan itse määritellä työni ja tehdä itsenäisesti päätökset”, hän sanoo.

”Minulla paljasjalkaisena rovaniemeläisenä on verkostot olemassa.”

1. Ajoneuvon tunnistus: Valmistenumero, valmistajan kilpi, rekisterimerkinnät sekä tunnukset kuten kilvet.

2. Akselistot, pyörät ja jousitus: Akselistojen ja niiden rakenteiden kunto, nivelet, laakeroinnit, jousitus, iskunvaimennus, renkaat, vanteet.

3. Jarrujärjestelmät: Jarrujen dynamometritesti, jarruputket, jarruletkut, ALB-venttiili.

4. Valaisimet sähkölaitteet: Valot, äänimerkki, akun kiinnitys.

5. Ympäristöhaitat: Päästömittaus, OBD-testi, Öljy/nestevuodot.

6. Alusta ja kori: Alustan ja korin yleinen kunto, ruostevauriot.

7. Ohjauslaitteet: Ohjaustehostimet/ohjausvaihde, ohjaustangot ja niiden nivelet, vetonivelen suojakumit.

8. Muut laitteet ja varusteet: Turvavyöt, moottori, voimansiirto, luvattoman käytön esto.

9. Koeajo ja näkyvyys: Tuulilasi, pyyhkimet ja pesuri, näköesteet, koeajo, jarrutuntuma, ohjaustuntuma, peilit, korin sisusta.

Lähde: www.leimalle.com


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös