Uusi Rovaniemi

Rovaniemeläislasten huumoriesitys palkittiin Jyväskylässä valtakunnallisessa Nuori kulttuuri -verkoston Teatris-katsauksessa

Esityksen herkullinen röyhkeys ja anarkistinen meno tekivät vaikutuksen tuomaristoon.

Anu Korhonen
Teatteriryhmä Luppaukset juhli paluumatkalla omaa stipendiään ja Suomen jääkiekkomaailmanmestaruutta.

Teatteriryhmä Luppaukset juhli paluumatkalla omaa stipendiään ja Suomen jääkiekkomaailmanmestaruutta.

Rovaniemeläinen lasten teatteriryhmä Luppaukset palkittiin 1000 euron stipendillä Jyväskylän Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -festareilla toukokuussa.

Hulvaton ”vanhan komiikan” tyylilaji puri jo aiemmin talvella Lapin aluetapahtuman raatiin, joka lähetti tämän rohkeasti heittäytyvän ryhmän Rovaniemen Mondelta kohti Jyväskylää. Luppaukset oli yksi neljästä ryhmästä, joka valittiin edustamaan Lappia valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri tapahtumaan.

Teatris keräsi 49 esiintyvää ryhmää ympäri Suomen Jyväskylään. Luppaukset esiintyivät Teatteri Eurooppa Neljän TE4-klubilla. Kyseessä oli 10–13-vuotiaista harrastajista koostuvan ryhmän ensimmäinen esiintymismatka.

Luppauksien esitystä Jyväskylässä arvioineeseen ammattilaisraatiin kuului improvisaatioteatteri Stella Polariksen näyttelijä ja kouluttaja Elina Stirkkinen, Lahden kaupunginteatterin näyttelijä Mika Piispa sekä Teatteri Jurkan taiteellinen johtaja Tuomo Rämö.

Luppaukset -ryhmän näytelmä oli tehty yhdessä ryhmän ja ohjaaja Merja Mettiäisen ja apuohjaaja Nora Rekun kanssa. Draamaa ja komediaa mutkattomasti yhdistelevä näytelmä Vihdoinkin jotain jännittävää sai raadilta kiitosta sen nerokkuudesta, anarkistisuudesta, herkullisesta röyhkeydestä sekä vahvoista roolihahmoista.

Luppaukset jatkavat kesälomien jälkeen harrastustaan ryhmänä ja suunnittelevat yhdessä, kuinka stripendirahansa käyttävät. Seuraava Teatris järjestetään kolmen vuoden kuluttua. Nähtäväksi jää, vieläkö Luppaukset tekevät silloin teatteria yhdessä.

Rovaniemellä teatteria voi harrastaa Teatteri Säijen lasten ja nuorten ryhmissä. Säije tarjoaa harrastusryhmiä uusille 7–16-vuotiaille harrastajille ja tavoitteellisempia taiteenperusopetukseen pohjautuvia teatterikouluryhmiä opinnoissa eteneville. Nuorisoteatteriryhmä H-Moilaset on tarkoitettu monipuolisesti teatterintekemisestä kiinnostuneille yli 16-vuotiaille nuorille.

Teatteri Säije on Suomen Nuorisoseurojen Lapin Aluetoimiston hallinnoimaa harrastustoimintaa. Ryhmät aloittavat syyskuussa monitoimisalissa, joka sijaitsee Sirkus Taika-Ajan ja Lapin Tanssiopiston kanssa samassa kiinteistössä.


Kommentit (1)

  • Luppausten jäsen

    Oli kyllä hieno reissu, monet sanoivat että oli elämänsä paras päivä tuo kun saatiin stipendi

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös