Uusi Rovaniemi

Rovaniemeläinen jäätelöyrittäjä: Jäätelökin voi olla terveellinen välipala

Veli-Jukka Mustajärvi
Rovaniemeläinen jäätelöyrittäjä: Jäätelökin voi olla terveellinen välipala

"Ihmiset haluavat vaihtoehtoja", toteaa Arctic Ice Cream Factoryn yrittäjä Anna-Riikka Lavia.

Greta Virranniemi

Pientuottajien jäätelöiden kysyntä on selvässä kasvussa, sanoo yrittäjä Anna-Riikka Lavia. Yhä useampi haluaa ostaa myös erityisruokavaliota noudattavalle, kuten vegaaneille, sopivia herkkuja.

"Ihmiset haluavat vaihtoehtoja. Me pienet paikalliset yrittäjät voimme tuottaa joustavasti kuluttajien toiveiden mukaan."

Myös mehujäiden suosio on Lavian mukaan kasvussa. Isotkin valmistajat ovat alkaneet tehdä välipalaksi sopivia jäätelöitä, hän kertoo.

"Tämä liittyy erityisruokavalioiden ja terveystietoisuuden nousuun. Jäätelö voi olla hyvää ravintoa ja terveellinen välipala."

Suomalaisten jäätelösuosikkeja ovat edelleen perinteiset maut eli suklaa, vanilja ja mansikka, kertoo yrittäjä Juha Eskelinen.

Hän arvelee, että Suomessakin on pian trendikästä yhdistellä jäätelöön tekstuuria kuten taikinanpaloja tai keksejä. Trendi tulee Yhdysvalloista.

"Siellä ovat kova juttu myös freaky shaket eli ihan överiksi vedetyt annokset, joissa on seassa vaikka kokonaisia suklaapatukoita. Se ei varmaan Suomessa lähde nousuun."


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös