Uusi Rovaniemi

Porot kisaavat perjantaina Keskuskentällä – Koskikatua ei voi käyttää Osuuspankin rakennustöiden vuoksi

Porokilpailut on totuttu näkemään Koskikadulla kaupungin keskustassa. Nyt Osuuspankin rakennustyöt katkaisevat Koskikadun eikä sitä voi käyttää kilparatana.

Porokilpailut on totuttu näkemään Koskikadulla kaupungin keskustassa. Nyt Osuuspankin rakennustyöt katkaisevat Koskikadun eikä sitä voi käyttää kilparatana.

Vauhdikas porojen kiihdytyskilpailu Reindeer Sprint Race järjestetään Rovaniemellä jo 18. kerran. Tällä kertaa Suomen kilpaporojen parhaimmisto kisaa Keskuskentän iltavaloissa.

Reindeer Sprint Race on maailman ensimmäinen ja vanhin poroilla ajettava katukiihdytyskilpailu. Se siirtyy nyt keskustan kaduilta stadionille, koska kisaratana käytetty Koskikatu on tällä hetkellä poikki Osuuspankin uuden toimitalon rakennustöiden vuoksi.

Kisa starttaa Keskuskentällä kello 18 alkaen, mutta jo kello 17 alkaa porojen ja sponsoreiden esittelyt. Kilpailun johtajan, poromies Erkki Orren mukaan luvassa on jännittävä mittelö, sillä mukana on yhteensä 16 huippunopeaa kilpaporoa ja 16 huimapäistä kuskia. Kaikilla kisoihin osallistuvilla poroilla on oma sponsorinsa eli yritys tai yhteisö, jonka nimissä poro juoksee.

Yleisö pääsee nauttimaan kisatunnelmasta katsomopaikoilta ilman pääsymaksua. Lisäksi Rovaniemen Palloseuran VIP-tilat baareineen palvelevat kaikkia katsojia koko tapahtuman ajan. Kisa-alueelta löytyvät myös perinteiset kisakahvit ja -makkarat.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lions Club Rovaniemi-Ounasvaaran ja Rovaniemen Palloseuran kanssa.

Rovaniemi Reindeer Sprint Race pe 22.3. klo 18–20 Keskuskentällä. Porojen esittely alkaa klo 17. Vapaa pääsy.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös