Ensi maanantaina alkaa peliviikko. Pelikasvatuksen teemaviikon tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Rovaniemen kirjastoissa järjestetään peliviikolla ohjelmaa kaikenikäisille.

Dungeons & Dragons -roolipeliä pääsee seuraamaan tiistaina kello 17–20 pääkirjastolla. Keskiviikkona kello 16–20 Rovaniemen lautapelikerho tarjoaa lautapelejään pelattavaksi pääkirjaston kokoushuoneessa.

Saarenkylän kirjastossa kootaan peliviikolla isoja palapelejä. Ensimmäinen tuhannen palan palapeli aloitetaan maanantaina lehtisalissa. Aivonystyröitään palapelin parissa voi harjoittaa kuka tahansa. Palapeli vaihtuu, kun edellinen valmistuu.

Pohjoismaiseen slither.io-selainpeliturnaukseen pääsee osallistumaan lauantaina kello 11–16 pääkirjastossa ja kello 9–16 Saarenkylässä. Kilpailijat pyrkivät kasvattamaan pelissä mahdollisimman pitkän madon. Viikon päätteeksi pisimmän madon pelannut palkitaan One Plus 3 -puhelimella. Lisäksi jokaisen maan paras pelaaja palkitaan vapaavalintaisella digitaalisella pelillä tai lautapelillä.

Pääkirjastossa pääsee lauantaina tutustumaan myös liveroolipelaamiseen ja lautapelehin. Rovaniemen liveroolipelaajat ovat tavattavissa kello 12–15 nuortenkirjasto Omassa. He järjestävät miniliveroolipelejä, joihin voi osallistua kello 13 ja 14 sekä tuovat pelattavaksi lautapelejä kello 12–15.

Rovaniemen kirjasto osallistuu lisäksi Pelit kiertoon! -keräykseen peliviikon ajan. Nyt kerätään lautapelejä Rovalan nuoret ry:n iltapäiväkerhotoimintaan. Pelit voi tuoda pääkirjastoon sen aukioloaikoina.

Peliviikko 14.–19.11. Rovaniemen kaupunginkirjastossa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös