Päättäjän päivä: Sanna Karhu tietää, että valta on vain lainassa

Juttusarjassa Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Jussi Leinonen
Päättäjän päivä: Sanna Karhu tietää, että valta on vain lainassa

Heräsin... kuuden aikaan. Väsytti, koska kävin eilen päivämutkan Helsingissä ja tulin kotiin vasta iltakoneella.

Ensimmäiseksi aamulla... halasin lapsia ja annoin heille tuliaiseksi Helsingistä ostamani heijastimet, joten päivä lähti valoisasti käyntiin.

Pukeuduin... nopeasti ja hoputin samalla lapsia. Aamuisin loppuu aina aika kesken, vaikka heräisi kuinka aikaisin!

Työpäivä... alkoi sähköpostien lukemisella ja parilla puhelulla.

Kaupunginhallitus... on pystynyt tekemään lyhyessä ajassa isoja päätöksiä. Olemme päättäneet esimerkiksi Sairaalakadun terveyskeskuksen siirtämisestä ja osaltamme Napapiirin kaavan etenemisestä. Olen iloinen, että yhteistyö ryhmien välillä toimii.

Päättäjänä... yritän pitää sydämen lämpimänä ja järjen päässä. Asioihin perehtyminen on erityisen tärkeää. Siksi käyn mielelläni tutustumassa eri paikkoihin ja jututtamassa kaupunkilaisia.

Politiikassa... on hyvä olla sopivasti nöyrä ja pitää mielessä, että valta on aina vain lainassa. Luottamustehtävät ovat samalla palvelutehtäviä.

Rovaniemi... on sopivan kokoinen kaupunki. Olen lähtöisin Posiolta, mutta olen kotiutunut tänne hyvin. Täältä löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee.

Erimielisyydet... ovat sopimista varten. Politiikan henkeen kuuluu, että asioista ollaan eri mieltä, mutta se ei tarkoita riitelyä. On tärkeää ymmärtää, että asiat riitelevät, ei ihmiset. Kunnioitan kaikkien mielipiteitä puoluetaustasta riippumatta.

Perheeni... on minulle rakas ja tärkein asia maailmassa.

Suunnittelin... joululahjoja. Minulla on tapana jättää monia asioita viimetippaan, mutta joululahjat hankin aina ajoissa.

Iltapäivällä... kiirehdin kaupungintalolle kaupunginhallitusryhmämme palaveriin. Toimin keskustan kaupunginhallitusryhmän puheenjohtajana. Tehtävään kuuluu myös hallitusryhmien puheenjohtajien neuvotteluiden vetovastuu, koska Keskusta on suurin ryhmä. Molemmat ovat vastuullisia ja innostavia tehtäviä.

Kotona... tein kotihommia ja tarkistin ekaluokkalaisen läksyt.

Luin... lapsille iltasadun, kuten aina silloin, kun olen kotona illalla.

Nukkumaan mennessä... selasin puhelinta ja luin kirjaa. Välillä on hyvä suunnata hetkeksi ajatukset aivan toisaalle ja rentoutua.

Juttusarjassa Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Sanna Karhu

Ikä 34

Työ: kansanedustaja Markus Lohen eduskunta-avustaja, koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri

Puolue: Keskusta

Tausta: kaupunginvaltuutettu 2013 lähtien, keskustan kaupunginhallitusryhmän pj. ja valtuuston 1. vpj. kevään 2017, keskustan Lapin piirin piirihallituksen jäsen 2013–2017, Rovaniemen Keskustan kunnallisjärjestön pj. 2016 lähtien.

Perhe: aviomies ja kaksi tytärtä

Harrastukset: juokseminen, lukeminen, vapaaehtoistyö Hope ry:ssä, lasten kuskaaminen harrastuksiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös