Päättäjän päivä: Naarmankaira on Hannu Ovaskaisen paratiisi

Juttusarjassa Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Jussi Leinonen
Päättäjän päivä: Naarmankaira on Hannu Ovaskaisen paratiisi

Heräsin... 5.30 kuten joka aamu. Olen pikkupojasta lähtien ollut aikainen herääjä. Jos nukkuu yli seitsemän, on sama nukkua koko päivä. Menoksi!

Ensimmäiseksi aamulla... kävin kävelemässä ja kuuntelemassa kosken pauhua Vikakönkäällä – paikka, jossa voi hyvin seurata luonnon kulkua.

Aamiainen... Kansankadun Nesteen pyöreässä pöydässä. Aamun aihe: Lappia-talon vähäinen käyttö. Jos päätös tehtäisiin täällä, meillä olisi terveyskeskus hulppeissa tiloissa. Näissä pöydissä kulkemista suosittelisin muillekin päättäjille.

Tapasin… lounaalla yrittäjän, jolla oli erimielisyyksiä kaupungin kanssa omistamansa rakennuksen purun suhteen. Yleensä lounaat jäävät väliin, mutta tämä lounas kannatti varmasti. Uskon, että pystyn näillä tiedoilla vaikuttamaan siihen, että tulee muutama uusi työpaikka.

Kaupunginhallitus… on erittäin työllistävä. Nyt on ensimmäinen kauteni kyseisessä konklaavissa ja alku näyttää hyvältä. Pieni käry nenässä, että Rovaniemen päätöksentekokulttuurissa eletään muutoksen aikaa – nähtäväksi jää.

Päättäjänä… en ole mikään suurten linjojen mies. Tykkään, kun kaupunkilaiset ottavat hihasta kiinni, soittavat tai lähettävät postia. Yleensä heidän asiansa ovat sellaisia, joihin pystyn kuntapäättäjänä vaikuttamaan.

Politiikassa… en teeskentele enkä kieroile. Tiedän, että on olemassa ”torikauppiaiden lait”, jotka pitävät sisällään rehellisyyden ja kunnioituksen kollegoja kohtaan. Siitä poikkeaminen aiheuttaa paljon harmia. Uskoisin, että pitkässä juoksussa politiikassa käy samoin.

Rovaniemellä… on kaikki, mitä tarvitsen. Olen reilun tunnin päässä Helsingistä ja puolen tunnin päässä Naarmankairasta. Ei kai niin hullua olekaan, joka täältä lähtisi pois?

Perheeni… on kaikki. Perheeseeni kuuluu omien lasten ja lastenlasten lisäksi vanhempani ja sisarukseni ja heidän lapsensa. Tällä sakilla vastaus löytyy kaikkeen. Saan paljon näkemyksiä politiikan tekoonkin.

Iltapäivällä... kaksi suomenajokoiraa autoon ja nokka kohti Naarmankairaa. Suuntaan sinne aina kun on mahdollista, satoi tai paistoi. Erityisesti syksyt ovat sellaista aikaa, etten viikonloppuisin muualle jouda.

Ilahduin... puhelusta 10-vuotiaalle Liisa-prinsessalle. Tosin tässä ei ole mitään uutta: ilahdun aina hänen puheluistaan ja retkistä hänen kanssaan metsään tai vaikka vaatekauppoihin. Mikähän siinä on, kun niitä vaatekaupparetkiä on nykyisin niin paljon? Viedäänköhän minua?

Harrastan... metsästystä, kalastusta, marjastusta, sienestystä ja metsässä muuten vaan kuljailua. Yksi maailman parhaista äänistä on, kun suomenajokoira huutaa jäniksen perässä kolmiäänisesti.

Luin... päivän lehdet ja iltasella Jarmo Huhtalan kirjan Rakkatammukoita ja Lapin taikaa. Pidin.

Huomenna… verkoille ja pulleita Naarman siikoja savustelemaan. En uhraa ajatustakaan politiikalle tai työasioille: minulla on vapaapäivä.

Nukkumaan mennessä... lisäsin tervaksia takkaan, oikaisin laverille, huokaisin syvään ja mieleen muljahti ajatus: Naarmankairassa pötköttelee nyt onnellinen mies.

Juttusarjassa Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Hannu ”Köyhä” Ovaskainen

Ikä: 50

Ammatti: yrittäjä

Puolue: Keskusta

Tausta: Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Lapin sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen, Lapin liiton valtuuston jäsen, Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksen jäsen.

Perhe: Aikuiset pojat ja Liisa-tytär, kaksi suomenajokoiraa.

Harrastukset: Metsästys ja kalastus.


Kommentit (1)

  • Jukka Iiskonmäki

    Kelpo kerrontaa. Politiikan ei tarvitse olla pakkomielle vaikka paloa onkin. Herralla on elämänsrvot kohdallaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös