Päättäjän päivä: Anja Joensuu tietää, että vaikuttaminen vaatii kärsivällisyyttä

Juttusarjassa Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Jouni Porsanger
Päättäjän päivä: Anja Joensuu tietää, että vaikuttaminen vaatii kärsivällisyyttä

Heräsin... herätyskellon pirinään ennen seitsemää. Pyrin tekemään aamutoimeni ennen kuin lapset heräävät, jotta ehdin auttaa heitä paremmin aamutoimissa.

Aamiainen... on kiireinen niinä aamuina, kun lähden töihin kahdeksaksi. Monesti juon aamukahvin vasta työpaikalla.

Työpäivä... alkoi tänään kahdeksalta. Olin töissä Nivavaaran koulussa, ja opettajanhuoneessa oli mukava tunnelma. Tästä tulee hyvä päivä!

Rovaniemi... on minun nykyinen kotikaupunkini, vaikka syntyjään olen Pyhännältä ja kasvanut Yhdysvalloissa ja Oulussa. Parasta täällä on monipuolisuus; selkeät vuodenajat, upea lähiluonto sekä kansainvälinen tunnelma keskustassa ja Napapiirillä.

Kaupunginhallitus... on erittäin mielenkiintoinen paikka vaikuttaa. Haasteena on se, että asiat tulevat suhteellisen nopealla aikataululla ja perheellisenä on mietittävä tarkoin, missä välissä mihinkin asiaan ehtii perehtyä.

Päättäjänä... pyrin olemaan asioihin hyvin perehtyvä ja tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen. Haluan toimia kaikkia kunnioittaen.

Politiikassa... minua kiehtoo se, että asioihin voi oikeasti vaikuttaa ja että asioista päätetään yhdessä. Olen aika spontaani tyyppi, mutta vaikuttamisessa on osattava olla kärsivällinen.

Kaupunkilaiset... lähestyvät minua sekä kasvotusten että sähköpostilla. Erityisesti kasvokkain käydyt keskustelut jäävät mieleeni, ja haluan vaikuttaa niihin asioihin, joita kaupunkilaiset pitävät tärkeinä. Tällä hetkellä vaikuttamisen kärjessä ovat koulujen sisäilmaongelmat.

Yhteistyö... on vaikuttamisen kulmakivi. Tänäänkin olen ollut yhteydessä muihin päättäjiin somessa, vaikka kokousta ei tänään ollutkaan.

Perheeni... on minulle rakas ja tärkeä. Lasten avulla pääsen irrottautumaan työasioista ja politiikan kiemuroista. Tukiverkko on välttämättömyys meidän perheelle, kun olen usein päivän tai illan kokouksessa. Erityisen kiitollinen olen lastemme ihanalle perhepäivähoitajalle, kahdelle muulle hoitajalle sekä Tarja-tädilleni, joilta saamme apua.

Suunnittelin... viikonloppua, jolloin vietämme mieheni kanssa vapaata. Suunnitelmissa on yöpyä paikallisessa hotellissa ja käydä Auttikönkäällä, jos kelit sallivat.

Luin... päivän lehdet. Pyrin päivittäin vähintäänkin selaamaan Lapin Kansan sekä Uuden Rovaniemen, aina kun se ilmestyy. Koen sen päättäjänä jopa velvollisuudeksi. Näin pysyn perillä päivänpolttavista asioista.

Nauroin... kun lapseni lohkaisi jotain hassua. Lapset tuovat iloa aivan jokaiseen päivään.

Rakastan... miestäni ja lapsiani.

Nukkumaan mennessä... nukutin nuorimmaiseni viereeni ja nukahdin vahingossa itsekin, vaikka tarkoitus oli käydä tekemässä vielä kotihommia.

Yöllä... viereeni olivat hipsineet myös muut kolme lastamme. Onneksi 280 senttiä leveässä perhepedissä riittää jokaiselle hyvin tilaa.

Juttusarjassa Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Anja Joensuu

Ikä: 27

Ammatti: luokanopettaja

Puolue: Suomen keskusta

Tausta: Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen 2017 alkaen. Koulutuslautakunnan jäsen 2013–2017, varavaltuutettu 2013–2017 ja tarkastuslautakunnan varajäsen 2013–2017.

Perhe aviomies Tuomas, lapset Milja 6 v., Mikael 4 v., Eevi 2 v. ja Viljam 11 kk.

Harrastukset: Suunnistus ja politiikka.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös