Uusi Rovaniemi

Ounaskosken sillan avajaisten kunniaksi: Ihastuttanut design-osasto näytillä Rovaniemelläkin

Kauppakeskus juhlistaa myös Ounaskosken sillan avausta remontin jälkeen.

Habitare-messuille rakennettu Ounaskosken silta pääsee esille Sampokeskukseen.

Habitare-messuille rakennettu Ounaskosken silta pääsee esille Sampokeskukseen.

Rovaniemeläiset designyritykset juhlistavat Sampokeskuksessa Ounaskosken sillan avajaisviikkoa. Viisi rovaniemeläistä design-yritystä perustaa pop up -kaupan, jonka keskiössä on Ounaskosken silta.

Puitteet on alun perin tehty Suomen suurimpaan huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumaan Habitareen syyskuussa, ja yritysten mukaan sitä on toivottu esille myös kotikaupunkiin Rovaniemelle.

– Minusta idea tuoda Habitaressa esillä ollut osasto esille myös Rovaniemelle on mainio. Halusimme tarjota nuorille yrittäjille esittelytilan ala-aulastamme. Ajankohta on sopivasti Ounaskosken sillan remontin valmistumisviikolla, joten näyttelyllä juhlistetaan myös avattavaa siltaa, kertoo kauppakeskuspäällikkö Ahti Ylimäinen.

Kaupassa on esillä ja myynnissä muun muassa tekstiilejä, asusteita, design-koruja ja keittiötarvikkeita. Mukana on myös innovatiivisia valoelementtejä sekä Lapin luonnosta inspiroitunutta sisustusdesignia. Mukana olevat yritykset ovat Aurinkopuro Oy, Ester Visual, Kaima Design, Kinos Design ja Saara Sarparanta Design.

Habitareen osaston on suunnitellut rovaniemeläinen Tuulia Pulju osana syventäviä opintojaan Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelmassa.

– Ounaskosken teräksinen maantie- ja rautatiesilta on yksi Rovaniemen maamerkeistä. Rovaniemi on oikea junantuomien, junanviemien sekä maitojunalla takaisin tulleiden tukikohta, Pulju luonnehtii.

Arctic Design Habitare-osasto 10.11. asti Sampokeskuksessa. Avoinna ti–pe klo 11–18 ja la klo 11–17.

Kommentit (1)

  • Päivittäinen sillanylittäjä

    Ihan mahtavaa! Olisi jäänyt meiltä monelta pimentoon tämä hieno teos kokonaan – loistavaa että saadaan esille paikalle, jossa mahdollisimman moni rovaniemeläinen sen pääsee näkemään. Kiitos nuorille designereille ja kauppakeskukselle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös