Uusi Rovaniemi

Nyt on tyyli vapaa: Lapin yliopiston tutkijat mittelevät tieteen kansantajuistamisessa – luvassa kymmenen minuutin kilpailusuorituksia

Kuhunkin kilpailusuoritukseen on aikaa kymmenen minuuttia.

Lapin yliopiston tutkijat ottavat toisistaan mittaa erikoisessa lajissa, nimittäin tieteen popularisoinnissa ensi perjantaina. Science Slam -tiedekisan idea on, että tutkija esittää kymmenessä minuutissa tutkimustaan yleistajuisesti ja yleisöä viihdyttävästi.

Perinteisten powerpointien sijaan tai ohella voi turvautua esimerkiksi lauluun, kitaraan tai vaikka nykytanssiin ja stand upiin. Yleisö äänestää illan aikana voittajan esitysten joukosta.

— Viime vuonna Lapin yliopiston Tieteen päivien iltaohjelmana järjestetty Science Slam oli erittäin suosittu ja syksyn koittaessa alkoi korviini kantautua kysymyksiä järjestetäänkö tapahtuma myös tänä vuonna. Ajattelin, että ehdottomasti tilaisuus täytyy järjestää jälleen kaupungilla koska tapahtuman henkeen kuuluu että tiede viedään luentosalien ulkopuolelle, tiedeviestintäsuunnittelija Johan-Eerik Kukko toteaa.

Tänä vuonna kilpailemassa ovat yliopistonlehtorit Mika Luoma-aho ja Minni Haanpää sekä apulaisprofessori Outi Rantala.

Science Slam pe 9.11. klo 20 Café Kodissa, Valtakatu 21.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös