Uusi Rovaniemi

Nuori päättäjä: Joni Nieminen kiittää Rovaniemeä – nuoria kuunnellaan aidosti

Juttusarjassa Rovaniemen nuorisohallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Jussi Leinonen
Nuori päättäjä: Joni Nieminen kiittää Rovaniemeä – nuoria kuunnellaan aidosti

Ensimmäiseksi... luin kännykästä yön uutiset. Ajan hermoilla kannattaa pysyä niin koulun kuin vapaa-ajankin puolesta!

Tapasin… opinahjoni Ounasvaaran lukion johtoryhmän. Esityslistalla oli paljon tärkeitä asioita, mutta pystyvien ihmisten kanssa keskustellessa päästään usein yksimielisyyteen. Hienoa, että Rovaniemellä on kasvava ilmiö ottaa opiskelijoita mukaan keskustelemaan koulujen asioista; ainakin Oukulla paikallistason osallisuus toimii nyt entistä paremmin!

Nuorisohallitus… on toisinaan keskustelun ja pohdinnan tyyssija ja joskus jopa väittelyiden sotatanner sanallisen säilän viuhuessa. Näiden ja monien muiden elementtien ansiosta nuorisovaltuuston ja -hallituksen toiminta on aidosti vaikuttavaa, ja siitä kiitos kuuluu paitsi monille luottamushenkilöille, kuten nykyisille ja entisille nuorisovaltuutetuille, myös useille virkahenkilöille; esimerkkeinä mainittakoon Anne Luiro, Merja Tervo ja Soili Kaihua.

Päättäjänä… haluan uskoa voivani vaikuttaa aidosti asioihin ja ajaa rovaniemeläisten nuorten asiaa.

Politiikka… on yhteisten asioiden hoitamista, eikä vain puoluepeliä, kuten valitettavan usein ajatellaan. Yhteiset asiat vaativat yhteistyötä, ja sen vuoksi esimerkiksi sitoutumaton nuorisovaltuusto on tärkeä.

Rovaniemi … on aina minun henkinen kotipaikkani. Vaikka elämä kuljettaisi minne, muistan aina, kuinka hienoa täällä on ollut asua ja vaikuttaa.

Kokoukset… ovat joskus haastavia ja jopa uuvuttavia, mutta aina äärimmäisen palkitsevia.

Kavereiden kanssa… tulee harvemmin puhuttua politiikasta vaikuttamisen ulkopuolella, ja ihan hyvä niin. Joskus on mukavaa uppoutua ihan muihin aiheisiin!

Nuoret… ovat merkittävä väestönosa Rovaniemellä. On hienoa, että meitä kuunnellaan – eikä vain kuulla.

Opiskelu… vaatii työtä, varsinkin, kun aikaa kuluu paljon kokouksissa. Onneksi voin luottaa siihen, että ammattitaitoiset opettajat nykäisevät hihasta, jos jotain unohtuu!

Perheeni… on minulle tärkeä. Erityisen hienoa on, että vaikka meistä on moneksi – temperamentin, poliittisten näkemysten ja jopa suosikkiurheilujoukkueiden suhteen – pystymme keskustelemaan asiallisesti, jakamaan näkökulmiamme ja toimimaan yhdessä perheenä.

Somessa… kannattaa pitää järki matkassa. Kyseessä on hieno kanava vaikuttaa, mutta sen mahdollistama vihapuhe ja muut eettisesti arveluttavat lieveilmiöt ovat yksiselitteisesti tuomittavia. Toiselle varomaton ilmaisu on toiselle sohaisu ampiaispesään, eikä se palvele kenenkään etuja.

Muistan... erityisen hyvin ne useat palaverit parin vuoden ajalta, joissa alettiin hiljalleen hahmotella nuorten miesten syrjäytymistä ehkäisevää Jalkautuva jätkätyö -hanketta Rovaniemelle. Toivottavasti hanke saa STEA:lta rahoitusta ja voi aloittaa ensi vuoden puolella toimintansa!

Tulevaisuudessa... olen siellä, minne elämä minut vie. Polku ei ole vielä täysin hahmottunut, ja suunnitelmatkin yltävät vain vuoden päähän. Luotan kuitenkin siihen, että asiat lutviutuvat ajan ja harkinnan kanssa.

Yöllä… nukahdin nopeasti hyvän päivän päätteeksi.

Juttusarjassa Rovaniemen nuorisohallituksen jäsenet kertovat arjestaan.

Joni Nieminen

Ikä: 18

Nuorisovaltuuston jäsen toista kautta.

Nuorisovaltuuston 2. varapuheenjohtaja, edustaa nuorisovaaltustoa Rovaniemen lapsi- ja nuorisopoliittisessa ohjausryhmässä.

Sen lisäksi toimii muun muassa maakunnallisessa LAPE-työryhmässä, Ounasvaaran lukion opiskelijakunnan hallituksen sihteerinä ja opiskelijaedustajana koulun johtoryhmässä sekä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry:n Lapin piirin piirihallituksessa.

Ounasvaaran lukion abiturientti.

Perhe: Isä, äiti, sisko ja koira Helmi

Harrastukset: Partio, lukeminen, kirjoittaminen ja järjestötoiminta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös