Uusi Rovaniemi

Mr Lordi tuo näyttelynsä myös kotikaupunkiinsa Rovaniemelle – Taiteilija itsekin pistäytyy paikan päällä

Mr. Lordi tuo näyttelynsä Rovaniemelle. Avajaisia vietetään Arctic Design Weekin merkeissä ensi viikolla.

Mr. Lordi tuo näyttelynsä Rovaniemelle. Avajaisia vietetään Arctic Design Weekin merkeissä ensi viikolla.

Pia Jokela

Tukholman Abba-museossa sekä Helsingissä ja Savonlinnassa ihastuttanut euroviisuvoittaja Lordin elämäntyötä esittelevä näyttely avataan Rovaniemellä osana Arctic Design Weekin ohjelmaa.

Mr Lordi on mukana myös kotikaupungissaan järjestettävän muotoiluviikon seminaarissa, jossa hän kertoo luomistyöstään monsterimiehen univormun takana. Lisäksi hän tapaa fanejaan muotoiluviikon Keskiviikko Karnevaali -perhetapahtumassa.

ExtraLordinary-niminen näyttely avaa ovensa Rovaniemen Lordin aukion reunalla sijaitsevassa Sampokeskuksessa. Esillä on taiteilijan omia maalauksia ja piirustuksia kuten Lordi-pitkäsoittojen kaikki alkuperäiset kansimaalaukset, joista muutama on näytillä aivan ensimmäistä kertaa. Erikoisuutena näytille saadaan myös Lordin Spede Pasasesta maalaamat taulut.

Keskiössä on Lordin koko bändin vuosien varrella käyttämät esiintymisasut ja maskit. Erilaisia mielikuvituksellisia asuja löytyy näyttelystä toistakymmentä. Lisäksi ihasteltavissa on muun muassa yhtyeen käyttämää rekvisiittaa.

Taiteilija itse on paikalla näyttelyssä keskiviikkona 20.3., jolloin hän tapaa fanejaan Arctic Design Weekin Keskiviikko-karnevaalissa, joka on avoin ja monipuolinen tapahtuma kaikille kaupunkilaisille.

Lisäksi hän puhuu design-viikon seminaarissa perjantaina.

– Puhun siitä, mitä kaikkea Lordin kokonaisvaltaisen tarinan ja visuaalisen maailman luominen pitää sisällään. Käyn läpi koko prosessia, Mr Lordi kertoo.

ExtraLordinary-näyttely 11.4. asti Sampokeskuksessa. Avoinna ma–pe klo 12–18 ja la klo 12–17. Mr. Lordi tavattavissa ke 20.3. klo 16 alkaen.

Lue myös Arctic Design Weekistä kertova juttumme:

Eteläafrikkalainen Heath Nash tekee Rovaniemellä muovitaidetta – Muoveja voi lahjoittaa perjantaihin asti


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös