Uusi Rovaniemi

Matti Torvinen harkitsee vaalipiirin vaihtoa – Samat mietteet Paavo Väyrysellä

Kaikki Lapin nykyiset kansanedustajat ovat ehdolla, mutta kaksi harkitsee vaalipiirin vaihtoa.

Marja Nousiainen
Lappi vai Helsinki? Sinisten puoluesihteeri, rovaniemeläinen kansanedustaja Matti Torvinen harkitsee vaalipiirin vaihtoa.

Lappi vai Helsinki? Sinisten puoluesihteeri, rovaniemeläinen kansanedustaja Matti Torvinen harkitsee vaalipiirin vaihtoa.

Tiia Haapakangas

Sinisten rovaniemeläinen kansanedustaja Matti Torvinen harkitsee vaalipiirin vaihtoa Lapista Helsinkiin. Hänen mukaansa puolueen sisäiset kyselyt osoittavat, että läpimeno on todennäköistä molemmissa vaalipiireissä.

– Minulla on suuri kannatus molemmissa, Torvinen sanoo.

Torvinen työskentelee Sinisen tulevaisuuden puoluesihteerinä. Kansanedustajaksi hän nousi yllätyskäänteiden jälkeen varakansanedustajan paikalta, kun Hanna Mäntylä luopui edustajuudesta. Vuoden 2015 vaaleissa molemmat olivat ehdolla perussuomalaisissa, mutta siirtyivät puolueen hajaannuksessa sinisiin.

Torvisen mukaan hänen ratkaisunsa tulee sitten, kun Timo Soini ja sen myötä Sampo Terho tekevät omansa. Torvisen mukaan hän kuuntelee lappilaisten toiveita, mutta toisaalta myös sitä, mihin puolue häntä tarvitsee.

– Soinihan ei ole vielä ilmoittanut, asettuuko ehdolle, Torvinen sanoo.

Paavo Väyrynen vahvisti ehdokkuutensa

Aiemminkin vaalipiiriä vaihtanut Paavo Väyrynen on ehdolla joko Lapissa tai Uudellamaalla, kertoo eduskunta-avustaja Kaija Huida.

Väyrysen ehdokkuuden yllä on ollut epävarmuus sen jälkeen, kun hänen puolisonsa sairastui vakavasti tänä syksynä.

Sunnuntaina Väyrynen kuitenkin julkisti ehdokkuusaikeensa Kouvolan Sanomien haastattelussa . Samalla Väyrynen kertoi, että hänen uusimman puolueensa eli Tähtiliikkeen tarvitsemat kannattajakortit on melkein koossa, ja liike valmistautuu rekisteröitymään puolueeksi.

Väyrynen valittiin viime vaaleissa Lapista kansanedustajaksi keskustan listoilta, mutta hän siirtyi sittemmin perustamaansa Kansalaispuolueeseen ja siitä edelleen perustamaansa Seitsemän tähden liikkeeseen. Kansalaispuolue ajautui johtajuusriitoihin.

— Kansalaispuolue tuhottiin. Tähtiliike ajaa samoja asioita, Väyrynen sanoi Kouvolan Sanomien haastattelussa.

Muutkin edustajat asettuneet ehdolle

Lapin viisi muuta kansanedustajaa ovat tällä hetkellä keskustan Eeva-Maria Maijala, Markus Lohi ja Katri Kulmuni, vasemmistoliiton Markus Mustajärvi sekä SDP:n Johanna Ojala-Niemelä.

Väyrysen sijasta eduskunnassa oli suurimman osan vaalikautta Mikko Kärnä (kesk.), joka myös on ehdolla tulevissa vaaleissa.

Korjattu otsikko: Aatteet po. mietteet

Kommentit (9)

  • Jonkunsepitäämattiakannattaa

    Matista tulee vielä Suomen tasavallan presidentti.

  • Kunniallinen sukunimi

    “4.12.2018 | 22:28”

    Mitä tarkoitat “nimensä mukainen” kommentilla? Sukunimi on perua Kittilästä samannimiseltä tilalta 1800 luvulta. Eikö silloin pitäisi esiintyä itsekin omalla nimellä, jos toista nimen perusteella arvostelee?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös