Uusi Rovaniemi

Lukupiiri sarjiksien ystäville – ensi tiistain teemana yhteiskunnallisuus

Petteri Kantolan teos Hämärän prinssi on yksi tammikuun lukuvinkeistä.

Petteri Kantolan teos Hämärän prinssi on yksi tammikuun lukuvinkeistä.

Rovaniemen kaupunginkirjaston sarjakuvalukupiiri jatkaa toimintaansa tiistaina. Tammikuun lukupiirissä keskustellaan yhteiskunnallisuudesta ja yhteiskuntakritiikistä sarjakuvissa, minkä lisäksi osallistujat voivat kertoa omista lukukokemuksistaan ja suosikkisarjakuvistaan.

Sarjakuvalukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa aina eri teemalla. Toisin kuin kirjallisuuspiirit yleensä, sarjakuvalukupiirissä osallistujat eivät lue yhtä tiettyä teosta, vaan osallistujat saavat lukea teemaan liittyen mitä haluavat. Jokaista tapaamiskertaa varten kirjasto kuitenkin koostaa esimerkkilistan teemaan liittyvistä sarjakuvista.

Kevään muina teemoina helmikuussa keskustellaan nuoruuden kuvauksista, huhtikuussa huumorista ja toukokuussa supersankarisarjakuvista. Maaliskuun tapaamisessa vierailee sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo.

Sarjakuvalukupiiriin ovat tervetulleita kaikki sarjakuvasta kiinnostuneet yli 15-vuotiaat. Sarjakuvalukupiirin taustalta löytyy kirjaston aktiivisia asiakkaita, joiden toivomuksesta lukupiirin toiminta käynnistyi.

Sarjakuvalukupiiri kokoontuu ti 15.1. klo 17.30–19 pääkirjaston Aalto-salissa. Lukupiiriin ei vaadita ennakkoilmoittautumista, ja paikalla voi viivähtää vain osankin aikaa.

Tammikuun lukuvinkkejä

Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet

Joe Sacco: Palestiina

Johanna Rojola (toim.): Raivoa ja lamaannusta

Anssi Vieruaho: 24 päivää

Liv Strömquist: Nousu ja tuho tai Kielletty hedelmä,

Kunwu Li: Minun Kiinani

Petteri Kantola: Hämärän prinssi

Emmi Nieminen & Johanna Vehkoo: Vihan ja inhon internet


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös