Uusi Rovaniemi

Lukijan juttu: Koteja linnuille Etelärinteellä

PEKKA AHO
Lukijan juttu: Koteja linnuille Etelärinteellä

Pienille siivekkäille nikkaroitiin kauniita koteja Etelärinteellä. Asunto Oy Etelärinne 28:n järjestämissä talkoissa pöntöt laitettiin myös paikoilleen taloyhtiön pihapiirin puihin.

Eipä aikaakaan, kun sinitiainen kävi kurkistamassa, miltä uudessa kodissa näyttää.

Taloyhtiön talkoissa pönttömestarina toimi Timo Tahvonen apunaan muun muassa Raimo Luiro ja Jussi Toiviainen. Joukko lapsia seurasi kiinnostuneina pönttöjen rakennuspuuhia.

Pöntöt rekisteröidään taloyhtiön nimiin. Rovaniemellä pönttöjä on rekisteröity lähes 10 000.

Taloyhtiön pihapiirissä on kukka-amppelissa pesinyt punakylkirastas ja vaatimattomassa sammalpesässä maassa pajulintu. Poikaset on lintuekspertti Veikko Isomursu rengastanut.

Käpytikka on talven mittaan käynyt herkuttelemassa siemenpötkön antimilla, mutta ei ole vielä kuuluttanut kevään alkaneen. Kevät alkaa silloin, kun tikka nakuttaa katuvalolampun kuupaa.

Sinikka Räsänen


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös