Taas olemme saaneet nauttia Tunturirallin ”hienosta” tunnelmasta. Täällä Vanttauskoskella on ajanut kymmeniä kilpa-autoja, huoltoautoja ynnä muita, kuten edellisinäkin vuosina. Pörinää, pauketta ja pakokaasun käryä on riittänyt.

Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat hulluja tai tyhmiä tai molempia. Ilmastonmuutos uhkaa tuhota ekosysteemin ja elämän edellytykset. Täällä pohjoisessa, jossa katastrofin lähestyminen lienee suurelle osalle ihmisistä selvää, sitä kuitenkin edistetään hurraa-huutojen kera.

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi kaikenlainen auto- ja muu moottori”urheilu” pitäisi kieltää välittömästi. Rallit ja muu turha pärinä eivät vaikuta kovin paljoa ilmastonmuutokseen, mutta niiden kieltäminen olisi merkittävä symbolinen ele, joka osoittaisi että täällä pohjoisessa, joka eniten kärsii ilmastonmuutoksesta, sen torjuminen otetaan vakavasti.

Esitän, että Rovaniemen kaupungin ympäristöasioista vastaavat virkahenkilöt valmistelevat pikaisesti esityksen Tunturirallin kieltämiseksi Rovaniemen kaupungin alueella. Muut Lapin kunnat voisivat tehdä saman päätöksen omilla alueillaan ajettavien kilpailujen osalta.

Vesa Puuronen

Kaupunginvaltuutettu (vas.)


Kommentit (69)

  • rrauta

    Juu ja mä vaadin että kielletään turisteja ajamasta autolla pohjoiseen ja erityisesti lentoliikenne on kiellettävä….junalla voisi kerran viikossa kuljettaa postia ja matkustajia.

  • Miettikaas hieman

    Autourheilu on ollut tarkea osa autojen tuotekehitysta, jossa testataan uusia moottoritekniikoita ja rakenteita, joita sittemmin hyodynnetaan kun valmistetaan paremman hyotysuhteen autoja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös