Uusi Rovaniemi

Lukijalta: Rovaniemen päättäjät ajavat yritysten etuja eikä heitä kiinnosta palveluiden laatu

Jouni Porsanger
Lukijalta: Rovaniemen päättäjät ajavat yritysten etuja eikä heitä kiinnosta palveluiden laatu
Seppo Väinönheimo

Olen Esko Fältin (UR 15.8.) kanssa samaa mieltä siitä, että Ounasvaaran ”olympiauimahallin” rakentamiseen suunnitellut noin 20–30 miljoonaa euroa käytettäisiin mieluummin Rovaniemen vammaisten- ja vanhustenhoidon kohentamiseen. Rahat menisivät silloin tarpeeseen.

Ihmettelen: mihin Rovaniemellä tarvitaan vaaleilla valittua kaupunginvaltuustoa? Kymmenien miljoonien eurojen uimahalli-investointi pannaan toimeen ilman lainvoimaista päätöstä sen rahoittamisesta. Eikö tällainen verorahojen tuhlaus olekaan laitonta?

Rovaniemellä päättäjät eivät ole aikoihin kiinnostuneet tavallisen kaupunkilaisen palveluiden laadusta. He ovat ajaneet lyhytnäköisesti erilaisten kaupungin päätöksistä hyötyneiden yhtiöiden etuja. Tästä näyttää kehittyneen jo uusi normaali.

Toisaalla kaupunkilaisille on jo ilmoitettu, että kaupungin kassa on taas kerran miinuksella. Täytyisi säästää. Kaupunginvaltuuston kokoomuslaisen puheenjohtajan Heikki Autton älytön ehdotus kaupungintalon myymisestä hotelliksi kertoo jotain hänen arvomaailmastaan sekä siitä, kuinka syvään kriisiin on hänen johdollaan kaupungin talous ajettu.

Omituisen kuvan poliittisten päättäjien toiminnasta antaa myös keskustalainen päättäjä Maarit Simoska Lukijalta-palstalla (UR 15.8.). Simoska arvostelee Rovaniemen matkapalvelukeskuksen toiminnan ilmiselviä puutteita. Tosin Simoska kuuluu itse kaupunkia johtavaan kepuun, joka päättää käytännössä palveluiden hinnasta ja laadusta. Miksi ihmeessä hän ja hänen puolueensa ei ole tehnyt asialle mitään?

Tässä vinkki kepun päättäjille: kaupungin matkapalvelukeskuksen epäonnistunut välitystehtävä on syytä lakkauttaa. Palauttakaa liikuntarajoitteisille ihmisoikeudet oikeudella tilata vapaasti itselleen sopiva taksi kaupungin laskuun.

Ymmärrän hyvin umpikepulaisen Esko Fältin tuskan, kun oman puolueen päättäjät ovat Rovaniemellä jättäneet heikoimmassa asemassa olevat kaupunkilaiset pitkälti oman onnensa nojaan.


Kommentit (3)

 • Esko Fält, umpikepulainen

  Seppo hyvä. Ensinnäkään keskusta ei ole oikeistolainen puolue, vaan jo nimensä mukaan keskusta. Puolue sijoittuu siis vasemmiston ja oikeiston väliin. Kuntapolitiikassa ei yleensä ole samanlaista hallitus vastaan oppositio asetelmaa kuin valtakunnan politiikassa. Näin on myös Rovaniemellä. Puolueet ovat tehneet yhdessä ns. valtuustosopimuksen tärkeimmistä asioista vaalikaudelle. Mukana on myös Sepon vasemmistoliitto ja allekirjoittajana Esko-Juhani Tennilä. Sinun olisi kannattanut olla mukana keskustelutilaisuudessa MPK:n toiminnasta. Sen toiminnassa on paljon korjaamisen varaa. Millään mahtikäskyllä asiat eivät kummene. Olen erittäin iloinen, että Maarit Simoska toi asian esille ja nyt sitä korjataan. Sama mahdollisuus olisi ollut jokaisella päättäjällä puoluekantaan katsomatta.

 • Seppo Väinönheimo

  Esko hyvä, keskustapuolueella on yhdessä kokoomuksen kanssa valtuustossa enemmistö. Nämä kaksi oikeistopuoluetta voivat siis päättää Rovaniemen muun muassa kaupungin palveluiden määrästä ja laadusta. Ja tätä valtaa ne ovat käyttäneet niin kaupungin valtuustossa kuin – hallituksessakin.
  Keskustapuolueen Liisa Ansala johtaa kaupunginhallitusta ja kokoomuksen Heikki Autto valtuustoa.
  On vastuunpakoilua jos suurimman puolueen yksi merkittävä päättäjä Maarit Simoska valittaa kaupungin tekemistä lehtien palstoilla, mutta ei käytä valtaansa muutoksen aikaansaamiseksi.
  Sinä ja minä voimme vain urputtaa, mutta Simoskalla on todellista valtaa vaikuttaa kepun valtuutettuna ja päättäjänä monissa luottamustehtävissä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös