Uusi Rovaniemi

Lukijalta: Ounasvaaran uimahalli on kannatettava sijoitus

Jouni Porsanger
Kirjoittaja kannattaa uuden uimahallin rakentamista Ounasvaaralle.

Kirjoittaja kannattaa uuden uimahallin rakentamista Ounasvaaralle.

Leena Jääskeläinen

Valtuustosopimus on yksi kuntatyöskentelyn pelisäännöistä. Rovaniemellä on valtuustoryhmien kesken sovittu, minkä tyyppisiin asioihin valtuusto toimikautenaan keskittyy ja mihin investoidaan. Tällä sopimuksella on linjattu ne valtuustokauden keskeisimmät tavoitteet, joiden perusteella kuntastrategiaa uudistetaan ja linjataan. Se on myös poliittisen johtamisen väline, josta on syytä pitää kiinni.

On sovittu, että uimahallihanke toteutetaan kustannustehokkaalla toteutusmallilla kahden uimahallin olemassaolo huomioiden. Jotta Vesihiiden käyttöä voidaan jatkaa, siihen tehdään tarvittavat korjaukset vuosina 2019–2020. Valtuusto on vuoden 2019 talousarvio kokouksessa päättänyt, että Ounasvaaran uuden uimahallin rakentaminen on Lappi-areena oy:n vastuulla ja että se ajoittuu vuosille 2020–2022.

Valtuustosopimuksen toiseksi kehityskohteeksi on aivan oikeutetusti nostettu Ounasvaaran kehittäminen liikuntamatkailun ja -koulutuksen keskittymänä Santasportin alueen osalta. Tällä mahdollistetaan yhtenäiset liikuntakiinteistöt sekä edesautetaan kokonaisuuden ja kiinteistöjen synergiaetujen muodostumista. Sillä on merkittävä elinkeinopoliittinen painoarvo

Olettaisi, että näillä vahvoilla päätöksillä kuntademokratia toimisi ja saisi kantovoimaa. Tässäkin tapauksessa paikkakunnalta löytyy pieni ryhmä, joka ei arvosta kunnallista päätöksentekojärjestelmää ja joka käyttää kaiken aikansa vastakirjoitteluun sekä tekstaritehtailuun keksien mitä ihmeellisimpiä vastaväitteitä. Pahinta tässä on ollut henkilökohtaisuuksiin meneminen ja joidenkin puolueiden mustamaalaaminen. Allekirjoittaneelle somessa annettua hoitoonohjausehdotusta en aio käyttää, vaan seison omilla jaloillani kunnallista päätöksentekoa kunnioittaen. Miksi joillekin ei riitä se, että valtuustosopimus on kaikkien puolueiden tahtotilan yhteinen ilmaus.

Ounasvaaran uusi uimahalli on sijoitus matkailuun, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä Rovaniemen imagon ja vetovoiman lisäämiseen. Se on nykyaikainen vesiliikuntakeskus rovaniemeläisille lapsille, nuorille, työikäisille ja meille ikä-ihmisille harrastetaan sitten uintia kuntoutus-, kuntoilu-, virkistys-, rentous- tai kilpailumielessä. Se ei ole mitenkään estämässä koulujen rakentamista eikä Näsmänkiepin peruskorjausta.

Öky on suhteellinen käsite. Ökyuimahallista puhuminen on mitä suurinta liioittelua. Ökyihmisten kannattaisi matkustaa Rovaniemen ulkopuolelle mittailemaan hallien suuruuksia ja tarjontaa. Siinä samalla voisi ottaa selvää, kuinka ison uimahallin tulo paikkakunnalle on lisännyt sekä vesiliikuntaharrastusta että sen myötä terveyttä, hyvinvointia ja elinvoimaa sen monessa merkityksessä.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Kirjoittaja puhuu terveydestä. Eikö Näsmänkiepin huonossa sisäilmassa olevien vanhusten kohtalo kiinnosta kokoomulaista ollenkaan.

  • Pitää pelata pitkää peliä tässäkin

    Väestön kehityksen trendi on se, että nuorten ikäluokat pienenee ja vanhusväestö lisääntyy. Alakouluja lakkautellaan ja seuraavana vuorossa ovat 10-15 vuoden päästä ammatti- ja korkeakoulut/yliopistot, joita tullaan supistamaan, ehkä joitakin lakkautetaankin oppilaspulan vuoksi. Tämä kehitys tulee näkymään vääjäämättä myös eri urheilulajien harrastajamäärissä ja urheiluopistojen käyttöasteissa. Uskallan väittää, että koko santasportin olemassaolo ja ylläpito on kyseenalainen tulevaisuudessa. Rovaniemen keskustaan pitää rakentaa monitoimihalli, joka on sekä vanhusten että nuorten käytössä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös