Uusi Rovaniemi

Lukijalta: Laskiaisriehan lupabyrokratia – pyllymäkitapahtuma saatettu tiedoksi 15:lle eri viranomaiselle ja virkamiehelle

Raija Suopajärvi
Lukijalta: Laskiaisriehan lupabyrokratia – pyllymäkitapahtuma saatettu tiedoksi 15:lle eri viranomaiselle ja virkamiehelle

Asukasyhdistys Rantaviiri on perinteisesti järjestänyt laskiaisriehan Rantavitikalla. Tänä vuonna tapahtuman järjestämiseen tarvittiin virallinen lupa-anomus.

Leena Jääskeläinen

Asukasyhdistys Rantaviiri on anonut lupaa järjestääkseen perinteisen laskiaisriehan Rantavitikantien päässä olevalla kaupungin parkkipaikalla. Ohjelmassa on lasten pyllymäkilaskua jokitörmällä. Lisäksi tarjotaan kuumaa mehua ja makkaranpaistoa jalaksilla olevalla grillillä.

Aiemmin lupa kahden tunnin pituisesta tapahtumasta on saatu nopeasti yhden viranomaisen toimesta. Enää se ei käy. Nyt on täytettävä netissä virallinen lupa-anomus, jotta saa yhdyskuntatekniikalta yleisen alueen käyttöluvan lupatunnuksineen.

Anojan pitää nyt 20 vuoden järjestämiskokemuksen jälkeen perehtyä lupaehtoihin, määriteltävä tarkka tapahtumapaikka ja lupatyyppi. Eikä tässä kaikki. Päätökseen tyytymätön voi luvasta tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen kaupunginhallitukselle. Miten kaupunginhallitus reagoisi, jos läheinen naapuri edellyttäisi ”persmäen” siirtoa 20 metriä ylävirtaan päin. Luulisi kaupunginhallituksella olevan ratkottavanaan isompiakin murheita.

"Tästä ei puutu kuin kalastuskunnan, vesiensuojeluyhdistyksen ja Kemijoki Oy:n myönteinen päätös, Matkailun Edistämiskeskuksen suositus sekä verottajan huviverolupa."

Myönnetyssä tapahtumaluvassa mainitaan kaikki ne tahot, jotka valvovat pyllymäkitapahtumaa: yhdyskuntatekniikan rakennuspäällikkö, keskitettyjen palvelujen toimistosihteeri, Napapiirin Infran kunnossapitopäällikkö, yhdyskuntatekniikan metsätalousinsinööri, Lapin pelastuslaitos, Lapin poliisilaitoksen lupavalvonta, Lapin sairaanhoitopiirin ensihoitokeskus, kaksi yhdyskuntatekniikan lupainsinööriä, kaupunginpuutarhuri, yhdyskuntatekniikan palvelualuepäällikkö, ympäristövalvonnan ympäristötarkastaja, ympäristönhoidon terveystarkastaja, yhdyskuntatekniikan kunnossapitopäällikkö sekä pysäköintivalvonnan esimies.

Kaikille heille lupa on saatettu tiedoksi. Virkavaltaa pahimmillaan! Tästä ei puutu kuin kalastuskunnan, vesiensuojeluyhdistyksen ja Kemijoki Oy:n myönteinen päätös, Matkailun Edistämiskeskuksen suositus sekä verottajan huviverolupa.

Luvan saajan on muistettava hankkia poliisilaitokselta kokoontumislupa, äänentoistolaitteita käytettäessä meluilmoitus ympäristöterveydenhuollolle sekä tapahtumatiedotus alueen asiakkaille. Tietenkin vielä saatetaan vaatia tietty määrä virallisia järjestyksenvalvojia, hygieniapassin ja ensiapukoulutuksen suorittaneita.

Liukasta laskiaista Rantavitikan lapsille sekä innostusta näin riskialtista tapahtumaa vielä järjestävälle asukasyhdistykselle. Toivottavasti siellä voidaan heittää muutamat onnistuneet hashtagit.


Kommentit (11)

  • Pätemisen tarvettako?

    Mikä intressi kirjoittajalla on tähän tapahtumaan? Tapahtuma on Kemijoen rannalla Rantavitikalla ja kirjoittaja asuu Ounasjoen rannalla (erään kommentin perusteella päättelin…). Onko edes asianosainen? Miksi ja miten luvan kopio on päätynyt kirjoittajalle?

  • Kärpäsestä härkänen

    Mitä haittaa siitä on, että lupa menee tiedoksi asianosaisille? Eihän se ole byrokratiaa vaan tiedottamista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös