Jorma Aula

Tässä lehdessä päätoimittaja Leena Talvensaari ja toimittaja Anni Happonen kirjoittivat (UR 13.6.) kuinka Rovaniemen kesäteattereiden ahdinko johtuisi lähes ainoastaan katsomon puutteesta ja sadekesistä. Outo johtopäätös, kun seuraa muualla Suomessa toimivien kesäteattereiden menestystä katosten puuttumisesta huolimatta.

Katoksen tarpeellisuutta ei tosin kukaan voi kyseenalaistaa, mutta syy yleisökatoon voi olla myös toisaalla. Rovaniemen asukasmäärä ei riitä ylläpitämään useampaa kesäteatteria, jolloin katsojia pitäisi löytää matkailijoista.

Kesäteatterit ovat totaalisesti unohtaneet markkinoida esityksiään Rovaniemen kesämatkailijoille. Allekirjoittaneen yritys on julkaissut 27 vuoden ajan matkailulehti Travel Rovaniemeä. Olemme useaan otteeseen tarjonneet UR:n jutussakin mainituille kesäteattereille yhteistyötä, jotta kesän tarjonta matkailijalle olisi mahdollisimman monipuolinen. Kiinnostusta yhteistyöhön ei kesäteattereilla ole ollut.

Ihmettelen tilannetta. Esimerkiksi vastapäätä Konttista olevalla Ounaskosken leirintäalueella Travelia jaettiin viime kesänä 4 950 majoittujalle, jolla tavoitettiin yli 13 000 matkailijaa. Lisäksi alueen muista jakelupisteistä jaetut 39 350 lehteä ovat vieneet matkailijoille tietoa Rovaniemen palveluista ja kohteista.

Tilanne oli sama muutama vuosi sitten, jolloin Lentävän Poron Teatteri investoi matkailijoille suunnattuun esitykseen, ”joka floppasi totaalisesti”, kuten UR:n päätoimittaja kiteytti. Tuolloinkaan teatteri ei kiinnostunut yhteistyöstä.

Tämä ei ole yksistään teattereiden ongelma. Matkailupalveluiden tuottajien olisi entistä tärkeämpää ottaa huomioon matkailijat, joita tulee vyörynä omatoimisesti. Tullessaan he eivät tiedä välttämättä edes majoituspaikoista puhumattakaan muista palveluista.

Olisikohan Hannu Frimanin ja Jussi Jokisen hyvä katsoa peiliin eikä syyttää Suomen kesään kuuluvia sateita tai puuttuvaa katosta, joskin katettu kesäteatteri kuuluu tasokasta palvelua tarjoavan matkailukaupungin imagoon.

Kirjoittaja Jorma Aula on Travel Rovaniemen päätoimittaja.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös