Uusi Rovaniemi

Lukijalta: Kaupungin pitäisi kehittää kalastus- ja metsästysmatkailua, valtineuvostolta saa erätalouden kärkikohderahoja

Iines Jakovlev/ARKISTO
Lukijalta: Kaupungin pitäisi kehittää kalastus- ja metsästysmatkailua, valtineuvostolta saa erätalouden kärkikohderahoja

Kalastusta harrastaa Suomessa 1,5 miljoonaa henkilöä, kirjoittaja toteaa.

Kalastusta harrastaa Suomessa 1,5 miljoonaa ja metsästystä 300 000 henkilöä. Sen lisäksi maassamme vierailee turisteina paljon kalastuksen ja metsästyksen harrastajia. Suurta osaa heistä kiinnostaa erityisesti Lappi ja sen puhdas luonto kala- ja riistakantoineen.

Erästyksen suuri harrastajamäärä antaa erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen ja metsästykseen liittyvien tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle. Lappiin tulevista erämatkailijoista pitää tulevaisuudessa saada suurempi osa pysähtymään Rovaniemelle nauttimaan kaupunkimme alueelta löytyvistä eräelämystuotepalveluista. Rovaniemen alueen kala- ja riistakannat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia luonnon hallittuun hyödyntämiseen tuotteistamalla kalastus- ja metsästyselämyksiä maksavien asiakkaiden iloksi.

Valitettavasti miltei kaikissa maankäytön ratkaisuissa erätalous jää metsätalouden tai muun luonnonkäytön varjoon.

Nyt tarvitaankin kaupungin aktiivista otetta alueemme erätalousmatkailun kehittämiseksi. Ensitöiksi tulee kartoittaa alan toimijat ja palveluiden tuottajat sekä saada heiltä näkemyksiä elinkeinonsa toimintaedellytysten kehittämiseksi. Lisäksi kaupungilla tulee olla selkeä näkemys erätalouden merkityksestä kaupunkimme asukkaille, yrittäjille ja alan palveluiden käyttäjille ja tämän tiedon perusteella muodostaa tahtotila erätalouden kehittämisen suunnasta.

Toimiin on syytä ryhtyä pikaisesti, sillä kehittämistyöhön on vielä saatavissa valtioneuvoston erätalouden kärkikohderahoja.

Jarmo Huhtala

Kuntavaaliehdokas (vas.)


Kommentit (2)

  • Taatusti vaaleissa nukkuva

    Jarmoo… Kattele Ounasjokivartta kotiisi ajellessasi, mitä biotalouden kehittäjät ovat vaaroille tehneet. Ei ole paljoa erämatkailualueita kaupungissa jäljellä. Eikä miesikään tulossa. Vain ahneuksissaan hakattuja raiskioita. Sairaanhoitajat ovat uusineet autojaan. Se, että puroihin vaadittiin sillanpieliin pyörätuoliluiskia kävelytaidottomille perhomiehille, taisi olla myös ihan kuningasluokan idea.

  • Nimetön

    Kuvassa näkyvänTornijoen Matkakosken kalastuslupaan pitäisi sisällyttää riittävä jätehuoltomaksu,millä katettaisiin kunnolliset huolletut vessat ja muu ympäristön hoito. Nykyisellään tilanne on todella karmea,oikea häpeäpilkku kalapaikkana. Vessat ulostettu lattioita myöten,hirvittävä löyhkä jäteastioiden lähistöllä ja ulosteita pyyhkeineen vesakot kirjavana. Minkälaista mainosta ajattelisitte koti- ja ulkomaisten matkailijoiden vievän kotiseuduilleen kun näkevät moisen sikalan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös