Uusi Rovaniemi

Lukijalta: ”Kännykän käyttö menee jo ihan yli”

Saara Tuominen
Lukijalta: ”Kännykän käyttö menee jo ihan yli”

Riskitekijä. Kirjoittaja on huolissaan kännykän käytöstä liikenteessä, ja vähän muutenkin.

Uuden Rovaniemen Toimittajalta-palstan kirjoituksessa ”Ehjänä kotiin” (UR 9.8.2017) puhuttiin koululaisista ja kännykän käytöstä.

Mielestäni lehtien pitäisi alkaa pikkuhiljaa uutisoimaan kännykän haittavaikutuksista liikenteessä.

Ihmisten kännykän käyttö tuolla liikenteessä, varsinkin noiden teinien, on nimittäin karannut käsistä. Kännykät ovat nykyään hirveä riski liikenteessä. Kaikenmaailman tyhjänpäiväisiä johtoja riippuu ihmisessä, katse koko ajan kännykässä, pyörätiellä ajavat jo päälle. Jos mainitsee siitä, näyttävät keskisormea. Eivätkä osaa edes ajaa oikeata puolta.

"Mennään kouluun, sitten somea, mennään kotiin, taas somea. Pitäisi laittaa nukkumaan, mutta ei, kun somessa pitää olla."

Koululaitokset ynnä muut, herättäkää tuo nuoriso! Kännykän käyttö menee jo ihan yli. Somessa ollaan nukuksissa pyöräillen, kävellen. Suurin osa ei osaa tehdä mitään, esimerkiksi kotitöitä. Mennään kouluun, sitten somea, mennään kotiin, taas somea. Pitäisi laittaa nukkumaan, mutta ei, kun somessa pitää olla. Kello soi kouluun, pari tuntia nukuttu, koska oltu somessa.

Jiipee


Kommentit (1)

  • Tosikko

    Olen samaa mieltä. Etenkin somessa touhuaminen on minulle käsittämätöntä. Minulla on kyllä tili Facessa, Instassa ja Twitterissä, mutta eihän niissä ole mitään ideaa. Miksi haluaisin tietää, missä joku kaveri käy lomalla, mitä ruokaa hän syö, millainen tonttuhattu on hänen koirallaan? Tai olisin Instassa kiinnostunut auringonlaskuista, joita olen nähnyt siellä satoja. Kuin myös taas ruokia lautasilla, toisiaan kaulailevia ihmisiä jollain mökillä jne. Aivan pöljää! Vilkaisen somea ehkä kerran viikossa, eikä siihen kulu kymmentä minuuttiakaan. Sekin turhaan. Itse en julkaise mitään. En halua levitellä tietoja tekemisistäni muille kuin niille, joille tieto on tarpeen. Siihen taas ei somea tarvita. Jossain lehdessä oli hauska kirjoitus: kaveri kertoi, ettei ole somessa, mutta kulkee kadulla huutamassa, minne menee lomalla ja mitä on syönyt. Hänellä on jo kolme seuraajaa. Yksi näyttää lääkäriltä ja ne kaksi muuta ovat poliiseja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös