Uusi Rovaniemi

Lukijalta: ”Kännykän käyttö menee jo ihan yli”

Saara Tuominen
Lukijalta: ”Kännykän käyttö menee jo ihan yli”

Riskitekijä. Kirjoittaja on huolissaan kännykän käytöstä liikenteessä, ja vähän muutenkin.

Uuden Rovaniemen Toimittajalta-palstan kirjoituksessa ”Ehjänä kotiin” (UR 9.8.2017) puhuttiin koululaisista ja kännykän käytöstä.

Mielestäni lehtien pitäisi alkaa pikkuhiljaa uutisoimaan kännykän haittavaikutuksista liikenteessä.

Ihmisten kännykän käyttö tuolla liikenteessä, varsinkin noiden teinien, on nimittäin karannut käsistä. Kännykät ovat nykyään hirveä riski liikenteessä. Kaikenmaailman tyhjänpäiväisiä johtoja riippuu ihmisessä, katse koko ajan kännykässä, pyörätiellä ajavat jo päälle. Jos mainitsee siitä, näyttävät keskisormea. Eivätkä osaa edes ajaa oikeata puolta.

"Mennään kouluun, sitten somea, mennään kotiin, taas somea. Pitäisi laittaa nukkumaan, mutta ei, kun somessa pitää olla."

Koululaitokset ynnä muut, herättäkää tuo nuoriso! Kännykän käyttö menee jo ihan yli. Somessa ollaan nukuksissa pyöräillen, kävellen. Suurin osa ei osaa tehdä mitään, esimerkiksi kotitöitä. Mennään kouluun, sitten somea, mennään kotiin, taas somea. Pitäisi laittaa nukkumaan, mutta ei, kun somessa pitää olla. Kello soi kouluun, pari tuntia nukuttu, koska oltu somessa.

Jiipee


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös