Janne Kaisanlahti väittää kirjoituksessaan (UR 19.4.), että Rovaniemen seurakunnan kirkkoneuvoston päätös esirukouksesta ei olisi epätasa-arvoinen seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Hänen jos kenen tulisi tietää väitteensä perättömyys, sillä hän itse teki vastaesityksen, jonka taakse neuvoston enemmistö päätyi.

Kun ohitetaan täysin päätöksen sisältö ja yritetään puhua yksilöiden sielunhoidosta, on kuin nakattaisiin vain suolaa haavoihin. Kirkkoneuvoston kantahan oli selkeä, sillä sen tarkoitus oli nimenomaan kohdella samaa sukupuolta olevia pareja eriarvoisesti.

On myös suorastaan älytöntä, että Kaisanlahti syyttää muita politikoinnista. Hänen esityksestäänhän tästä nimenomaan tehtiin poliittista, kun hän teki vastaesityksen, jolla käveltiin sekä piispan että kirkkoherran kannan yli. Heidän vastuullaan on seurakunnan hengellinen työ, mutta nyt maallikkopoliitikko otti rukouksen käsiinsä ja halusi evätä sen osalta.

Surullisinta tässä on se, että kirkkoneuvoston päätös lähetti seurakuntalaisille viestin siitä, että seurakuntamme suhtautuu edelleen syrjivästi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Perinteinen kristillinen oppi mielestäni nimenomaan olisi sitä, että kaikkia kohdeltaisiin yhdenvertaisesti. Se oli vallankumouksellinen ajatus jo Jeesuksen aikana, ja se on sitä myös nyt.

Miikka Keränen

Kirkkovaltuutettu


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös