Uusi Rovaniemi

Lukijalta: Ankeuttajat vauhdissa – Harrastaminen vaikeutuu ja paras lounaspaikka katoaa

Pekka Aho
Lukijalta: Ankeuttajat vauhdissa – Harrastaminen vaikeutuu ja paras lounaspaikka katoaa

Oppipoika. Kirjoittaja suree suosimansa opetusravintolan lopettamista.

Rovaniemellä eläminen on menossa yhä ankeammaksi. Harrastan kesäisin suunnistusta ja talvella uintia. Kumpaankin harrastustoimintaan on tulossa lähitulevaisuudessa huomattavia heikennyksiä.

Ensin kaupunginvaltuusto muutti Rovaniemen yleiskaavaa niin, että mökkikylän rakentaminen Ounasvaaran laelle mahdollistettiin. Vaikka suunnistusrasteja harvemmin sijoitetaan suunnitellulle mökkialueelle, vaikeuttaa rakennustyöt, mökit ja liikenne alueella liikkumista. Alueen upean järeän metsän hakkaaminen voi harmittaa joka käynnillä myös niin paljon, että Ounasvaaralle ei ehkä halua mennä enää lainkaan.

Sitten tuli uimahallipäätös. Olen kerran käynyt uimassa Santasportin altaassa ja kokemus oli erittäin epämiellyttävä, kun samaan aikaan altaassa oli kilpauimareita, jotka saivat aikaan melkoisen pärskeen ja metelin. Kulkeminen Ounasvaaralle linja-autolla tuo myös lisäkustannuksia osa-aikaisen kukkaroon, enkä millään usko, että bussivuoroja edes saadaan niin kattaviksi, että ne sopivat aikatauluihini.

Nyt sitten tuli päätös, joka vaikuttaa jo ihan lähitulevaisuudessa olennaisesti arkielämääni: opetusravintola Oppipoika on päätetty lopettaa kevätlukukauden jälkeen.

Käyn Oppipojassa säännöllisesti lounaalla, koska sen tarjoama hinta-laatusuhde on Rovaniemen parasta. En ole löytänyt keskikaupungilta lounaspaikkaa, jossa saa yhtä hyvää keittoa. Etenkin sosekeitot ovat paljon parempia kuin muissa lounaspaikoissa. Sen tulin jälleen todenneeksi hiihtoloman aikana kun Oppipoika oli kiinni.

Olen osa-aikainen työntekijä ja palkkani on niin pieni, ettei muut, kalliimmat lounaspaikat oikein houkuta. Surenkin jo nyt, että minunkin elämässä taisi alkaa eväiden kanto töihin.

Suren myös sitä, että yksi pieni arkielämän luksus jää pois. Nimittäin Oppipojassakin voi kerätä lounaspassiin leimoja ja kun 11. leima on saatu, pääsee siellä syömään á la carte -listalta.

Minä pyydän: vaihtakaa nämä ankeuttajat valtuustossa parempiin. Sellaisiin, jotka kuuntelevat rovaniemeläisiä paremmin.

Tarja Pasma

Oulu/Rovaniemi


Kommentit (7)

  • Tunteeton

    Artikkelin kirjoittajan kaltaisia ei ainakaan päätöksentekijäksi. Luonteenomaista, että omaan tunteikkaaseen kokemukseen vedoten tehtäisiin ratkaisuja 15 Meuron uimahallista! Ei veronmaksajien rahoilla pitäisi leikkiä eikä kohdentaa niitä omien intressien ja tunteiden pohjalta. Faktat päätösten pohjaksi, kuten valtuusto on uimahallin osalta jo tehnyt!

  • Ankeuttaja asialla

    Mielenkiintoista kun luonnonsuojelupiirin edustaja puhuu ankeuttajista muualla. Kyllä hänen edustamansa järjestö on ollut viime vuosina Lapin ankeuttajien kuningas! Me tavalliset rovaniemeläiset oikeasti iloitsemme kaupungin kasvusta, uudistumisesta, luonnonvarojen hyödyntämisestä ja uusien rakenteiden synnystä! Ankeinta olisi asua pysähtyneisyyden tilassa menneisyyttä muistellen! Vauhdilla eteenpäin Rovaniemi !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös