Uusi Rovaniemi

Lauantaivieras: Yhdessä tekeminen palvelee kaikkia – lapsiperhetoimijat kaipaavat yhteistä verkkosivustoa

Mervi Saukkoriipi

Kirjoitin tälle palstalle kesäkuussa 2016. Olin intoa puhkuen aloittanut työn MLL:n Lapin piirin hankkeessa, jossa järjestetään toimintaa rovaniemeläisille perheille yhdessä toisten lapsiperhetoimijoiden kanssa yhteistyötä samalla tiivistäen. Tämä kolmivuotinen Vertaistoimintaa kumppanuudella -hanke on saanut jatkorahoituksen ja jatkuu alkuvuoteen 2020.

Olen kokenut, että toiminnalle ja yhteistyölle on ollut tarvetta. MLL:n Perhetoimintakeskuksen ”maanantain vertaisryhmät” Pirkkakadulla ovat joissakin perheissä viikoittainen kohtaamispaikka – lasten kanssa tai ilman.

Kohtaamisessa aina aloitetaan kyseisen maanantain teemasta, mutta usein keskustelu lipsuu tavallisiin arjen asioihin kahvikupin ja lasten leikkien äärellä. Isien ja lasten Pilke-illan keksit (ja Pilkkeen keksit) syötiin viimeistä murua myöten, ja äitien ja lasten Aarteita arkeen -illan ruusuja käytiin ostamassa lisää monta kertaa.

Kaupungin järjestämän Rovaniemi-viikon suunnitteluhetken kahvipöydästä alkanut yritysyhteistyö jatkuu Liikun ja leikin Lainaalla -tapahtumina. Vaikka tapahtuman nimen keksiminen tuotti osin luomisen tuskaa, on aika siistiä kuulla kysymys: milloin liikutaan ja leikitään Lainaalla seuraavan kerran?

Olen ihastellut tätä yhdessä tekemisen tarmoa, mitä rovaniemeläisissä toimijoissa on. ”Joo, tehhään yhessä, sehän palvelee kaikkia. Pietään seuraava paltsu meillä, me keitetään kahvit.”

Tässä yhdessä tekemisessä on ilo olla mukana!

Lapsiperhekysely tehtiin rovaniemeläisille perheille keväällä 2017, sekin yhteistyössä. Yhteisten tapahtumien lisäksi tuloksista nousivat esille muun muassa tiedottamisen haasteet. Senkin suhteen käärittiin hihat ja päästiin upeaan yhteistyöhön Kauppakeskus Revontulen Lasten Lauantai -tapahtuman kanssa. Syntyi Perheiden tori, josta löytyy monipuolisesti tietoa perheiden palveluista. Kysely uusitaan ja julkaistaan kolmannen kerran järjestettävällä Perheiden torilla 23. maaliskuuta.

Perheiden tori kahtena lauantaina vuodessa toimii ensiapuna tiedonjanoisille perheille ja meille tietoa jakaville toimijoille.

Mutta voisiko Perheiden tori olla verkkosivusto? Kuka sen tekisi ja millainen sen pitäisi olla? Mobiilikäytettävyydestä, ajantasaisuudesta ja kansankielisyydestä ei tarvinne edes keskustella?

Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Mervi Saukkoriipi. Hän työskentelee verkostokoordinaattorina Vertaistoimintaa kumppanuudella -hankkeessa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös