Uusi Rovaniemi

Lauantaivieras: Uskon kylien kiinnostavuuteen

Lauantaivieras: Uskon kylien kiinnostavuuteen
Eija Pajula

Maaseutumielikuvat uudistuvat. Matkailijat kaipaavat rauhallisia luontokokemuksia (Yle uutiset 24.10.). Jo pari vuotta jatkunut Lapin matkailun voimakas kasvu luo uutta kysyntää.

Erityisesti aasialaisten matkailijoiden kiinnostus kasvaa. Vetonauloja ovat joulu, revontulet ja luonto. Tarjonta on ollut moottorikelkkailua, porotiloja ja rekikoiraretkiä, nyt kysytään myös toisenlaisia elämyksiä.

Lappilainen elämäntapa on jo hyvää vauhtia kehittymässä hyvinvointimatkailuksi. Siihen Rovaniemen kylät tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia.

Kylät seuraavat Kemijoen ja Ounasjoen kauniita uomia ja houkuttelevat pysähtymään Kittilän, Ranuan, Sodankylän ja Kemijärven pääteiden varsille. Kyläalueita on sopivasti myös järvien ympärillä.

Uskon kylien kiinnostavuuteen. Ne kehittyvät kylätaloineen, tapahtumineen ja luonnon hyvinvointi- ja matkailupalveluineen. Sellaiset arkiset asiat ja paikalliset kokemukset kuten kylämarkkinat, kotiyöpyminen tai mustikkapiirakan syöminen kiinnostavat matkailijoita.

On hyvä aika kirjoittaa uusi maaseudun tarina. Sellainen, joka perustuu uudenlaiseen tekemiseen ja tekee Rovaniemen kylistä vieläkin houkuttelevampia.

Kun rakennamme ja kehitämme maaseutua tulevia sukupolviamme varten, kohtelemme maailmalla arvostettua kansallisomaisuuttamme kestävän kehityksen mukaisesti. Näin kylät voivat kutsua uusia kävijöitä, matkailijoita, muuttajia ja yritystoimintaa suunnittelevia uudenlaisille elämysvierailuille.

Vahvan maaseudun ja vetovoimaisten kylien avulla voimme erottautua kansainvälisessä kilpailussa ja kestävän kehityksen matkailussa. Yhdessä kehittäen ja työtä tehden maaseutu vahvistuu, palvelut ja laatu paranevat.

Me haluamme pitää kylät elinvoimaisina.

Kirjoittaja on Heti valmis – aina varma -kyläviestintähankkeen projektipäällikkö.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös