Uusi Rovaniemi

Lauantaivieras: #muntapapelata – Se voi olla mitä vain

Pia Lillberg
Pia Lillberg

"Ajatteletko ehkä, että golf on setämiesten juttu? Olet oikeassa. On se sitäkin.

Golf on kuitenkin myös peli teineille, tuoreille äideille, fitnesshulluille, opiskelijoille, rokkareille, duunareille, työttömille, perheille ja kaikille siltä väliltä. Se on niille, jotka nauravat liian kovaa. Niille, jotka haluavat aina voittaa. Niille, jotka luulivat vihaavansa golfia.

Golf on vuosisatojen perintö. Ääni, josta tunnistat täydellisen lyönnin. Raukeus, johon vajoat illalla vietettyäsi päivän ulkona. Mustikka, jonka nappaat suuhusi palloasi metsästä etsiessäsi. Se on kostean nurmikon tuoksu aamu-usvaisella kentällä. Uusi ystävä, johon tutustuit pelatessasi.”

Suomi Golfin bränditarina ja slogan ”mun tapa pelata” kiteyttää ajatuksen pelin monimuotoisuudesta.

Laji sopii jokaiselle ja kukin saa pelata sitä tavallaan. Yhdelle se on nauruntäyteisiä hetkiä ystävien kanssa, toiselle kilpaurheilua, kolmannelle tapa ulkoilla ja nauttia luonnosta. Suomessa on jo yli 142 000 tapaa pelata. Sen verran jäseniä on suomalaisissa golfseuroissa.

Rovaniemellä golfia on alusta lähtien pelattu omalla, erikoisemmalla tavalla. Kun seura perustettiin, ei Napapiirillä ollut golfkenttää. Tuolloin golfia pelattiin joen jäälle rakennetulla talvigolfkentällä. Nykyään Santa Claus Golfissa Ounasvaaran pohjoisrinteillä nautitaan sekä kesä- että talvigolfista. Jäseniä seurassa on noin 800. Olemmekin, monelle ehkä yllättäen, yksi kaupungin suurimmista urheiluseuroista.

5–85-vuotiaita pelaajiamme yhdistää rakkaus lajiin. Ja se riittää. Golfyhteisö ei ole suljettu sisäpiirin juttu. Meille ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin ja harrastajasta kilpaurheilijaan. Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia golfiin tutustumisia kansallisella golfviikolla 9.–16. kesäkuuta ja alkeiskursseilla lajin pariin pääsee lähes viikoittain 20. toukokuuta alkaen.

Junnulle koko kesän junnugolfkoulu maksaa vain 50 euroa ja aikuiselle lajin aloitus alkeiskursseineen, viikoittaisine harjoituksineen ja rajoittamattomine pelioikeuksineen vain muutaman satasen. Tarjoamme siis kaikille mahdollisuuden pelata.

Minun tapani pelata on yhtä lailla kierros hyvässä tutussa seurassa, kuin uusiin ihmisiin tutustuen. Joskus se on kierros yksin musiikki kuulokkeissa pauhaten.

Rakastan pelaamista omalla kotikentälläni niin keskiyön auringossa kuin keväthankien kimmellyksessä, mutta myös löytämisen riemua uusia kenttiä maailmalla pelatessani.

Golf on alkujaan aika yksinkertainen peli. On keppi ja pallo, jota yritetään lyödä koloon. Siitä lopulta on kyse tänäkin päivänä. Jokainen meistä tekee sen omalla ja useammalla tavallaan.

Kirjoittaja on Santa Claus Golfin toimitusjohtaja ja Santa Claus Golf Clubin toiminnanjohtaja. Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös