Uusi Rovaniemi

Lauantaivieras: Joulu tulee – Hope kutsuu rovaniemeläisiä toteuttamaan lasten lahjatoiveita

Kati Jokelainen

Pääsääntöisesti joulu koetaan iloiseksi rauhoittumisen, antamisen ja yhdessäolon ajaksi. Lapsiperheessä kyseinen juhlapyhä tietää usein myös rahanmenoa.

Toki asia on pitkälti jokaisen perheen omissa käsissä. Toisilla rahaa on mentäväksi, toisille joulu ei välttämättä sijoitu vuoden ykköspäivien listalle. Osassa perheitä tuska on suuri, kun lapsen toiveita ja odotuksia joulun osalta ei pysty täyttämään huonon taloudellisen tilanteen vuoksi. Vähävaraisen perheen lapsen ei välttämättä ole joulun jälkeenkään kiva palata kouluun tai päivähoitoon, kun puheenaiheet kääntyvät jouluna saatuihin lahjoihin.

Kun itse sain lapsen, silmäni avautuivat sille käsittämättömälle maailmantuskalle, jota ihminen voi kokea, kun et oikein riitä mihinkään. Tuli herkästi murehdittua oman lapsen tulevaisuuden lisäksi vähän sellaistenkin asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa.

Joulun alla 2015 törmäsin Hope Yhdessä ja Yhteisesti ry:n mainoksiin ja kipaisin Sampokeskukseen toteuttamaan lasten joululahjatoiveita. Tässä oli paikka, jossa pystyin olemaan avuksi. Nykyisin toimin Rovaniemen Hopen tiiminvetäjänä.

Hope Yhdessä ja Yhteisesti toimii 20:llä eri paikkakunnalla. Rovaniemi on pohjoisin toimipiste ja toiminta-alueena on koko Lappi. Autamme vähävaraisia ja kriisin kokeneita lapsiperheitä. Antamamme apu koostuu vaatelahjoituksista, leluista ja harrastusvälineistä. Pyrimme myös saamiemme lahjoitusvarojen puitteissa tukemaan lasten harrastustoimintaa. Tavoitteenamme on mahdollistaa lapsille tasavertaiset mahdollisuudet hyvään arkeen.

45 päivän päässä siintävä jouluaatto on ajankohtainen asia meille Hopen vapaaehtoisille. Perustoimintamme lisäksi keräämme joka joulunalus asiakasperheidemme lapsilta joululahjatoiveen. Toiveen tulee olla kohtuullinen, maksimissaan noin 25 euron arvoinen, jotta varmistuttaisiin siitä, että lapsen toive tulee toteutetuksi.

Vapaaehtoisemme askartelevat toiveet lapuille. Lapusta käy ilmi lapsen toive, ikä ja sukupuoli. Jalkaudumme muun muassa suurimpien markettien auloihin mukanamme toivelaput, jotka ripustetaan joulukuuseen. Siitä ohikulkijat saavat poimia haluamansa toiveen toteutettavaksi, kipaista kauppaan hakemaan lahjan ja tuomaan sen sitten meidän hoteisiin. Meiltä lahjat kulkeutuvat perheiden vanhemmille paketoitavaksi, jotta he saavat kokea paketoimisen ilon.

Tämän vuoden viimeisen ponnistuksen onnistumiseksi tarvitsemme niin vapaaehtoisiamme kuin lahjoittajia ja yhteistyökumppaneitamme. Vapaaehtoistemme ja yhteistyökumppaneidemme tonttupuuhista löytyy tietoa Hope Yhdessä & Yhteisesti Rovaniemen Facebook-sivuilta.

Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Kati Jokelainen. Hän on Rovaniemen tiiminvetäjä Hope Yhdessä ja yhteisesti -yhdistyksessä.

Näin voit toteuttaa lahjatoiveen

Hope-yhdistyksen keräykseen voi osallistua la 17.11. klo 12–16 Prismassa ja Citymarketissa sekä pe 23.11. klo 17–21 kauppakeskus Revontulessa. Paikalla on Hopen vapaaehtoisia, joilta saa lasten lahjatoiveita ja joille voi jättää ostamansa lahjat.

Lasten lahjatoiveita voi toteuttaa 2.12. saakka myös K-Supermarket Kauppatorilla.

Myös Sokos Hotel Vaakunassa on lahjoitusten vastaanottopiste, mutta siellä ei ole lahjatoiveita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös