Uusi Rovaniemi

Lauantaina tehdään rovaniemeläistä darts-historiaa: dartsia kahdella kilpatasolla

Arctic Circle Darts Club kisaa lauantaina Uitossa ja Wanhassa mestarissa.

Arctic Circle Darts Club kisaa lauantaina Uitossa ja Wanhassa mestarissa.

Lauantaina koetaan rovaniemeläistä dartshistoriaa. Lajin ensimmäinen toiseksi korkeimman sarjatason liigapeli nähdään Pub Uitossa, kun Wasa DC saapuu haastamaan paikallisen dartsylpeyden, Arctic Circle Darts Clubin (ACDC).

SM-liigan I-divisioonan ensimmäisellä kierroksella Rovaniemen dartsaajat hakivat arvokkaan tasapelin Joensuusta syyskuun lopussa, ja hyvin menneen aloituksen jälkeen on tarkoitus avata voittotili tälle kaudelle.

Viime viikolla pelatut Pohjoisen piirin mestaruuskisat toivat joukkueelle tukun mestaruuksia ja muita mitalisijoja. Ykkösjoukkueen kahden kärki, Jyri Ussa ja Jani Keskinarkaus saavuttivat muun muassa parikisojen hopeaa ja joukkuekisa toi ”napatikkaajille” joukkuemestaruuden, kun mukana oli kolmantena heittäjänä Jani Eskelinen.

Vaasalaisten mukana saapuu Rovaniemelle entinen paikallissuuruus Jukka ”Poika” Ranta. Pitkään dartsista taukoa pitänyt entinen, ja ehkä nykyinenkin mestariheittäjä on jo etukäteen ilmoittanut tulostaan entiseen kotikaupunkiinsa ilmeisen täynnä intoa päästä mittaamaan paikallinen taso.

Dartsin SM-liigaa nähdään myös Korkalovaaran Wanhassa mestarissa. ACDC:n toisessa kotiluolassa oululainen Mussu DC saapuu mittaamaan paikallisten kakkos- ja kolmosjoukkueiden tason.

Kyseiset ottelut ovat liigan kakkosdivisioonaa, jossa pelien taso voi vaihdella suurestikin. Yleensä mukana on pelaajia, joita voidaan nähdä korkeammallakin tasoilla, jolloin erinomaisia pelejä voi nähdä myös siellä.

Rovaniemen molemmat joukkueet ovat lohkonsa keskivaiheelle sijoittuneet, mutta kausi on vasta alussa ja moni pelaajaa on vasta pääsemässä kilpailukuntoon.

SM-liigan I-divisioonan darts-ottelu la 13.10. klo 11.30 Pub Uitossa, II-divisioonan ottelu la 13.10. klo 11.30 Wanhassa mestarissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös