Uusi Rovaniemi

Lapset tekivät juhlapuheen Suomelle: "Kun Suomi täyttää 100 vuotta, ei ole tarhaa, vaan on juhla"

Rovaniemeläisen päiväkoti Hiirilimpun Laululinnut-ryhmän 5–6-vuotiaat lapset tarinoivat itsenäisyyspäivän juhlapuheen Suomelle.

Lapset tekivät juhlapuheen Suomelle: "Kun Suomi täyttää 100 vuotta, ei ole tarhaa, vaan on juhla"

Päiväkoti Hiirilimpussa juhlittiin Suomen itsenäisyyttä ja pohdittiin samalla muun muassa Suomen lipun symboliikkaa.

Leena Talvensaari

Suomi on valkoinen maa. Se on kuin suo ja niitä on paljon. Suomessa puhutaan suomea, täällä asutaan ja Suomen lippu on ihana. Lipussa on sinistä ja valkoista.

Suomi on kuin iso kaupunki missä me kaikki asumme.

Suomi täyttää sata vuotta ja se on paljon. Suomi täyttää 100 vuotta ja se vanhentuu. Suomi on kuin äidin äiti tai isän isä. Vanha tietenkin. Kun Suomi täyttää 100 vuotta, siitä tulee isompi. Suomi elää sittenkin vaikka on mennyt sata vuotta, vaikka ihmiset eivät elä läheskään niin pitkään.

Presidentti on ihminen, joka määrää

Suomen lippu on sinivalkoinen, siinä on lipputanko. Lippu nousee nousee ja laskee ja tuuli puhaltaa siihen saaden sen liehumaan. On myös Ruotsin lippu, Ranskan lippu, Italian lippu. Suomen lippu on kuitenkin meidän oma lippumme.

Suomessa on presidentti. Hän johtaa maata, kun on päiväkodin itsenäisyysjuhla. Presidentti hallitsee Suomea ja se on Sauli Niinistö. Presidentti on ihminen, joka määrää. Hän määrää kaikkia palvelemaan. Sauli Niinistö on koko Suomen pomo ja sitä pitää totella.

Itsenäisyyspäivä on se päivä, jolloin Suomi täyttää 100 vuotta. Silloin ei ole tarhaa, vaan on juhla. Ennen Suomessa oli Ruotsikin, ennen sotaa. Itsenäisyyspäivänä antaa itse jollekin kortin.

Helsinki on vastakaupunki

Joutsen on ihan kuin joulu. Se on valkoinen, niin kuin lumiukko. Se on Suomen ihanin eläin. Ne pystyy uimaan ja lentämään. Niillä on höyheniä ja nokka sekä pitkä kaula, millä ne pystyy syömään. Se osaa nousta vedestä lentämään. Joutsen on Suomen kansallislintu.

Järvi, jossa voi uida ja siinä on Suomen väriä. Järvi menee eteenpäin. On kylmä. Jää. Järvi on vesi, kiiltävä, kimmalteleva, aaltoinen.

Pääkaupunki on Helsinki. Se on vastakaupunki, jossa asustaa presidentti. Se on todella lähellä. Helsinkiin voi lentää lentokoneella ja siellä on ihmisiä sekä paljon autoja. Se on suurin juhla. Pääkaupungissa on tosi monta päätä. Helsingissä asuu Robin, Cheek, JVG ja Antti Tuisku. Suomi on Helsingin pääkaupunki.

Euro on sellainen, jolla voi ostaa ruokaa. Se on rahaa. Sillä maksetaan ja sillä voi ostaa. Euroja voi antaa ihmisille, kauppatädeille. Euroja voi laittaa pankkiin tai johonkin kaupan kassalle tai rahaksi lompakkoon.

Luonto on eläimien talo

Luonto on paikka, jossa on eläimiä ja se on eläinten koti ja siinä on metsää. Luonnossa asuu ihania lemmikkejä; kaneja ja puita. Siellä on kukkia. Luontoa ei saa tappaa. Luonnossa on lunta ja nurmikkoa. Luontoa ei saa vahingoittaa. Siellä on perhosia, perhonen on luontoa.

Luonto on osa metsää. Jokaisen monet mökit on varmaan siellä. Luontoa on osa retkeilyä. Luonnossa on kukkia, pihloja, mustikoita ja puolukoita.

Luonto on eläimien talo. Siellä elää karhuja ja elää myös hiiriä. On oksia, kasvaa isot puut ja rungot. Kevään kukkaset laulaa. Pensaat laulelee ja sieniä kasvaa.. Sinne tulee pimeää yöllä. Siellä saa olla ja kettuja on siellä.

Hyvää syntymäpäivää Suomi 100 vuotta!


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös