Lapin koulutusmessut pidetään marraskuussa Santa Parkissa

Elli Harju
Lapin koulutusmessut pidetään marraskuussa Santa Parkissa

Messuvieras. Angry Birdsin maailmalle markkinoinut Peter Vesterbacka vierailee puhujana Lapin koulutusmessuilla.

Rovaniemellä järjestetään tänä vuonna koulutusmessut lappilaisittain, kun Joulupukin kotiluola Santa Park muuttuu 9. marraskuuta oppilaitosten ja ammattien esittelyareenaksi. Messuilla esittelevät toimintaansa muun muassa Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, ammattikoulut, Rovaniemen lukiot sekä monet muut nuorten kanssa toimivat tahot.

Tapahtumaan ovat tervetulleita etenkin kaikki Lapin alueen ysiluokkalaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset. Ovet ovat kuitenkin avoinna kaikille, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista koulutusmahdollisuuksista. Paikalle odotetaan 1 500 lappilaista nuorta Enontekiöltä Ranualle.

Santa Park tarjoaa mahdollisuuden tutustua aivan uusin silmin eri oppilaitoksiin, kertoo Heikki Pantsar Sijaishaltija-yhtiöstä, joka toimii tämän vuoden koulutusmessujen järjestäjänä.

Piparilassa loihditaan herkullisia taidonnäytteitä, piha täyttyy koneista ja ajoneuvoista, Angry Birds -puistossa esitellään liikunta-alaa, kokkiopiskelijat esittelevät taitojaan niin sisällä kuin pihalle pystytettävässä pop up -ravintolassa. Tonttukoulun tiloissa pyörivät eri ammattien ja oppilaitosten esittelyt läpi päivän.

“Koulutusmessut ovat yleensä olleet varsin perinteisiä messutapahtumia. Tähän haetaan nyt muutosta uudella tilaratkaisulla ja lisäämällä toiminnallisuutta. Oppilaitokset ovat lähteneet uuteen konseptiin hyvin mukaan suunnittelemalla erilaisia toiminnallisia kokonaisuuksia”, Heikki Pantsar sanoo.

Koulutusmessujen pääpuhujina ovat on Angry Birds -pelit luoneen Rovion Peter Vesterbacka ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, jotka saapuvat paikalle kello 12–13 puhumaan yrittäjyydestä ja unelmien toteuttamisesta.

Sulla on talenttii -koulutusmessut to 9.11. klo 9–19 Santa Parkissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös