Uusi Rovaniemi

Lähteentien Pirtin yhteislaulajat lähettävät videotervehdyksiä maailman kansoille

Pekka Aho
Lähteentien Pirtin yhteislaulajat lähettävät videotervehdyksiä maailman kansoille

Yhteislauluja. Lähteentien Pirtin yhteislaulajat ovat eläkeläisiä, joista iäkkäin on 95-vuotias sotaveteraani.

Lähteentien Pirtin yhteislaulajat ovat mukana Suomi 100 -tapahtumien ketjussa. Laulajat tuottavat joka kuukausi täydenkuun päivänä videotervehdyksensä Rovaniemeltä maapallon kanssakulkijoille.

Alkuperäisidea on Tuula Takkisen, joka on osallistunut yhteislaulutilaisuuksiin niiden alkuajoista lähtien. Tuula Takkinen ja muut laulajat ovat huolissaan maailman lasten ja nuorten tulevaisuudesta.

"Toivomme ja pyydämme, että edes täydenkuun aikana yhdistäisimme hyvät ajatuksemme ja tekomme lasten ja nuorten hyväksi. Jokaisen lapsen pitää voida luottaa aikuiseen, ja hänellä pitää olla oikeus turvalliseen elämään", Tuula Takkinen painottaa.

Lähteentien Pirtin yhteislaulajat ovat eläkeläisiä, joista iäkkäin on 95-vuotias sotaveteraani. Laulajat ovat seuranneet uutisia sodista eri puolilla maapalloa ja siitä, kuinka pieniltä lapsilta riistetään lapsuus ja tuhotaan heidän kotinsa ja tulevaisuutensa.

"Suomessakin on ollut raskaat ajat sotineen. Vaikeuksia on ollut, mutta niistä on selvitty. Elämme 2000-lukua. Kohdelkaa toisiamme siten, kuten toivoisimme toisten kohtelevan meitä ja läheisiämme", Tuula Takkinen muistuttaa.

Yhteislaulajien videolla näytetään välähdyksiä Rovaniemen historiasta sekä näkymiä tämän päivän kaupungista.

"Laulajilla on paljon tarinoita, jotka liittyvät evakkomatkoihin, jälleenrakentamiseen, uskoon paremmasta tulevaisuudesta. Pyrimme tuomaan niitä esille ja tietenkin jokaisella videolla on mukana myös hieman lauluamme",Takkinen kertoo.

Tänä vuonna on kaksitoista täydenkuun päivää, ja niistä ensimmäinen on 12. tammikuuta. Videotervehdyksiä tulee yhteensä 13. Viimeinen on laulajien jouluterveyhdys jouluaattona.

Videoiden teknisestä toteutuksesta vastaa Eduro-säätiön mediapaja. Lapin liitto on myöntänyt videotervehdysten toteuttamiselle Suomi 100 -aluetukea.

Videotervehdykset julkaistaan You Tubessa osoitteessa Lähteentien Pirtti – Suomi 100.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös