Lapin psykologiyhdistys ja elokuvakerho Cinema järjestävät kaikille avoimen elokuvaillan sekä elokuvan teemoihin pureutuvan paneelikeskustelun perjantaina Hostel Café Kodissa.

Elokuvana nähdään palkittu dokumenttielokuva Kuun metsän Kaisa, joka kertoo kolttasaamelaisen tarinankertojan Kaisa Gauriloffin ja sveitsiläisen kirjailijan Robert Crottetin ystävyydestä sekä käsittelee kolttien ja Suomen historiaa toisen maailmansodan aikaan.

Elokuvan käsittelemät teemat ovat edelleen ajankohtaisia ja ilta jatkuu elokuvan jälkeen paneelikeskustelulla, jonka teemoina ovat muun muassa identiteetti, yhteenkuuluvuus, oikeus omaan kulttuuriin, vähemmistöjen asema sekä ihmisen kyky selviytyä vaikeista kokemuksista.

Keskustelijoina ovat elokuvan ohjaaja Katja Gauriloff, psykologi ja mediakasvatuksen opiskelija Laura Pönkänen, Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n puheenjohtaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen Mikkel Näkkäläjärvi sekä psykologi, psykoterapeutti Airi Uimaniemi.

Tapahtuma toteutetaan osana 60-vuotiaan Suomen psykologiliiton juhlavuotta. Tapahtumalla halutaan tehdä tunnettavuutta psykologialle ja sen hyödyntämiselle yhteiskunnassa.

Elokuvailta ja paneelikeskustelu pe 13.10. klo 18 Hostel Café Kodissa. Vapaa pääsy.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös