Uusi Rovaniemi

Kuninkuusravien yleisö kulutti Rovaniemellä jopa 14 miljoonaa euroa

Pekka Aho
Rovaniemen Kuninkuusravien yleisö nautti hevosurheilusta hellesäässä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Rovaniemen Kuninkuusravien yleisö nautti hevosurheilusta hellesäässä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Leena Talvensaari

Rovaniemellä viime heinäkuussa järjestetyt Kuninkuusravit onnistuivat taloudellisesti erinomaisen hyvin. Rovaniemen ravirata Oy:lle tapahtuma tuotti voittoa noin puoli miljoona euroa. Kaikkiaan raviyleisö käytti Rovaniemellä rahaa jopa 14 miljoonaa euroa.

Kuninkuusravit järjestettiin Mäntyvaaran raviradalla heinäkuun lopussa. Tapahtumassa kävi 51 180 katsojaa.

– Rovaniemen etäisyyden takia painotimme markkinoinnissa alueen poikkeuksellisen hyvää majoituskapasiteettia. Matkan kesto kasvoikin yhdellä vuorokaudella muihin Kuninkuusraveihin verrattuna, ja sen myötä myös vieraiden rahankäyttö oli ennätyksellistä, sanoo Rovaniemen ravirata Oy:n puheenjohtaja Matti Rajaharju.

Kuninkuusravien kävijäkyselyn mukaan yleisö käytti rahaa ravialueella yhteensä noin 7 miljoonaa euroa. Saman verran rahaa kului muualla Rovaniemen kaupungissa.

Majoitukseen vieraat käyttivät noin 2,4 miljoonaa euroa. Ravintolapalveluihin ravialueella ja muualla kaupungissa kului runsaat 3 miljoonaa euroa.

Henkilöä kohti laskettuna ravivieras käytti koko reissulla rahaa keskimäärin 580 euroa. Tästä 271 euroa kului ravialueella ja 309 euroa muualla Rovaniemellä.

Vieraat kertoivat käyneensä Rovaniemellä muun muassa ravintoloiden terasseilla, Lordinaukiolla, kauppakeskuksissa, Jätkänkynttilä-sillalla ja jokirannassa sekä Joulupukin Pajakylässä.

Kuninkuusravit houkuttelevat aina väkeä ympäri Suomea, mutta Rovaniemelle saapui tavallista enemmän paikallista väkeä. Kävijöistä 18 prosenttia oli paikkakuntalaisia, mikä on korkeampi tulos kuin koskaan aikaisemmin Kuninkuusraveissa.

Myös aiempaa suurempi osuus yleisöstä (84 prosenttia) kävi tapahtumassa molempina päivinä.

Ennen Kuninkuusraveja alueen infraa kohennettiin kahden vuoden ajan. Matti Rajaharjun mukaan investoinnit ilahduttavat Mäntyvaaran ravien yleisöä ja hevosten taustavoimia vielä pitkän aikaa.

– Ravien taloudellista tulosta käytetään alueen hevostalouden hyväksi ja palkintojenmaksukyvyn parantamiseen pitkällä tähtäimellä, Rajaharju sanoo.

Tiedot ravivieraiden rahankäytöstä perustuvat kävijäkyselyyn, joka tehdään Kuninkuusraveista vuosittain.


Kommentit (2)

 • Korkeakoulutettu

  Toivottavasti ymmärsin oikein, että nimimerkki “Mie” yritti olla hauskan ironinen? Mahtava juttu, että Rovaniemelle saadaan ulkopuolista rahaa ja väkeä kesäisinkin.

 • Mie

  Voi hyvänen aika mitä tuhlausta !
  Eikö tuohon saatais jotain rotia ?
  Voisivat ottaa omat evväät mukkaan ja telttailla siinä raviradan keskustan nurmella.
  Välttyisimme ruuhkilta, paikallisten ei tarvitsisi katsella päissään olevien örvellystä kaupungilla ja ilmastoa säästyisi tyhjältä autorallilta. Paikalliset vois lukea lehdestä mikä hevonen voitti niin yleisön ei tarvisi tukkia sinne kaatopaikan viereen tungokseen.
  Kaikki voittaisivat ja ravikansa tulisi toistekkin ympäristötietoiseen ravitapahtumaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös